У мережі оприлюднили простий та смачний рецепт квашених томатів, які на смак нагадують традиційні соління в бочці. Ці пікантні помідори ідеально підходять для вживання взимку, особливо з вареною або смаженою картоплею. Інгредієнти звичайні та їх можна знайти практично на будь-якій кухні.

Інгредієнти:

Помідори: 1 кг.

Питна вода: 1,5 літри.

Цукор: 50 г.

Сіль: 60 г.

Популярні новини зараз

Відключення світла будуть довше: Укренерго терміново вводить жорсткі графіки – вже з сьогодні

Олексій "Позитив" Завгородній вперше зізнався, як освідчився Сахневич: обидвоє були в шлюбі

Стосується всіх, у кого стоїть газова колонка або котел: більше ніяких "жартів", інакше будуть проблеми

"Мімоза" на столі більше не з'явиться: рецепт салату "Маркіза", який давно замінив радянську класику

Показати ще

Укроп: 1 пучок.

Чорний перець горошком: 15 шт.

Гострий перець: за смаком.

Лавровий лист: 2 шт.

Листя вишні.

Листя смородини.

Часник: 3-4 зубчики.

Спосіб приготування:

У великій каструлі доведіть до кипіння 1,5 л води.

Додайте в киплячу воду 60 г солі і 50 г цукру, помішуючи, поки обидва повністю не розчиняться.

Після розчинення вимкніть вогонь і дайте розсолу охолонути до кімнатної температури.

Ретельно вимийте та висушіть помідори.

Помідори. Фото: YouTube

За допомогою зубочистки зробіть невеликі проколи біля стебла кожного з них. Це допоможе розсолу проникнути та забезпечить рівномірне бродіння.

У чисту каструлю або велику скляну банку покладіть на дно пучок кропу.

Наріжте зубчики часнику і додайте в каструлю разом із кропом.

Потім додайте в каструлю листя вишні, листя смородини, лавровий лист, чорний горошковий перець і гострий перець.

Покладіть проколоті помідори в банку або бокс, розташувавши їх так, щоб вони щільно прилягали один до одного.

Залийте помідори охолодженим розсолом, переконавшись, що вони повністю занурені у воду.

Накрийте бокс або банку тарілкою та залиште при кімнатній температурі на 2 дні.

Через 2 дні помістіть на тарілку вантаж, щоб помідори залишалися зануреними і накрийте кришкою.

Зберігайте у прохолодному місці, наприклад, у коморі чи льоху, для подальшої ферментації.

Читайте також:

Як прискорити обмін речовин за допомогою меду: збережіть цей народний рецепт

Воно просто танутиме в роті: рецепт сала в банку з часником і паприкою на зиму

Так смачно ви ще не готували: рецепт ідеального тіста для домашніх вареників, пельменів та локшини