У мережі оприлюднили смачний рецепт бограча, традиційної закарпатської страви, яку часто їдять на Закарпатті. Хоча його найкраще готувати на відкритому вогні, ви можете приготувати його так само смачно вдома.
Інгредієнти:
1 кг пісної свинини чи яловичини.
100 г свинячого сала чи бекону.
4 болгарські перці.
3 цибулини.
Іво Бобул і його тещі: одна ненависть, одна любов, і дві історії життя
Молода з кропом - минуле століття: простий рецепт ніжної картоплі зі сметаною, ви захочете їсти це все літо
Грошова допомога на лікування до 30 тисяч гривень: хто з українців може отримати і як оформити
Влітку мобілізують практично кожного: відстрочки тепер не допоможуть
2 морквини.
1 кг картоплі.
Борошно для тіста.
1 куряче яйце.
Кмин (за смаком).
Часник (за смаком).
Паприка (за смаком).
Сіль (за смаком).
Перець (до смаку).
Свіжа зелень.
Приготування:
У великій каструлі або казані розтопіть сало або бекон. Додайте нарізану цибулю і готуйте, поки вона не стане золотистою, часто помішуючи. Додайте паприку і трохи води і продовжуйте готувати, доки цибуля не карамелізується.
Наріжте невеликими шматочками м'ясо і додайте його в каструлю. Додайте тертий часник і кмин. Налийте достатньо води, щоб покрити м'ясо і дайте йому покипіти.
Поки м'ясо готується, наріжте кубиками картоплю, перець та моркву.
Приготуйте тісто, змішавши борошно, яйце та дрібку солі. Замісіть до однорідної маси, потім відламайте невеликі шматочки, обваляйте в муці і дайте їм висохнути.
Коли м'ясо стане майже м'яким, додайте в каструлю нарізану кубиками картопля.
Влийте бульйон (або додаткову воду, якщо необхідно) і додайте помідори, моркву та перець.
Потім додайте кульки з тіста в каструлю і варіть, поки м'ясо і тісто повністю не приготуються. Обов'язково додайте більше бульйону або води в міру необхідності, щоб запобігти підгоранню.
Ось і все, приправте сіллю та перцем до смаку, а перед подачею прикрасьте свіжою зеленню.
Читайте також:
Краще кабачкової ікри: революційний рецепт консервації з перестиглих огірків на зиму