Перець фарширований без м'яса дуже легка та корисна страва. У приготуванні будуть використовуватися тільки овочі, рис та спеції, тому якщо ви стежите за фігурою і дотримуєтеся здорового харчування, вам обов'язково варто скуштувати цей рецепт.
Щоб приготувати перець, фарширований овочами, знадобиться такий набір продуктів:
- перець болгарський – 1,5 кг;
- рис – 300 г;
- капуста білокачанна – 400 г;
- морква – 300 г;
- цибуля ріпчаста - 350 г;
- часник – 5 г (або за смаком);
- томатний сік – 250 мл;
- томатна паста – 1 ст. ложка;
- олія рослинна - 100 мл;
- лавровий лист – 1 шт.;
- сіль - 2 ч. ложки (або до смаку);
- паприка мелена - 2 ч. ложки (або до смаку);
- перець чорний мелений - за смаком;
- зелень свіжа – 30 г;
- вода — 1 л.
важливо!
- Перець рекомендується використовувати різнокольоровий, м'ясистий, середнього розміру та рівний.
Рис ретельно промийте, 5-6 разів змінюючи воду.
У вас є 3 дні, а потім штраф: в Україні оновили правила мобілізації, що потрібно знати після отримання повістки
Ну хоча б тут ціни радують: у супермаркетах подешевшав цукор, але борошно взяло курс на здорожчання
Вся правда їм приходить уві сні: 5 знаків Зодіаку, які бачать пророчі сни
Готовий вивести війська з деяких територій: Reuters розповіли про поступки путіна
У чайнику закип'ятіть воду. Залийте рис окропом. Накрийте кришкою та залиште на 30 хвилин для набухання. Можна заздалегідь відварити рис до напівготовності.
Тим часом потрібно підготувати овочі:
- цибулю очистіть і наріжте тонкими чвертькільцями;
- моркву очистіть і натріть на крупній тертці або наріжте тонкою короткою соломкою.
У глибокій сковороді розігрійте олію. Викладіть цибулю та обсмажте на помірному вогні, помішуючи лопаткою, 4-5 хвилин. Додайте|добавляйте| до цибулі моркву, добре перемішайте. Обсмажити на помірному вогні, помішуючи, 4-5 хвилин.
Додати томатну пасту, добре перемішайте. Гасіть 2-3 хвилини на маленькому вогні, часто помішуючи.
Рис відкиньте на друшляк, щоб стекла вся рідина.
Рис викладіть у велику миску. Додайте половину обсмажених овочів.
Промийте капусту та наріжте тонкою короткою соломкою. Додайте до рису. Перемішайте.
Промийте та обсушіть зелень (кріп, петрушку або іншу). Часник очистіть. Дрібно наріжте зелень та часник і додайте до начинки. Начинку підсоліть і поперчіть до смаку. Всипте половину меленої паприки. Перемішайте.
Перець добре промийте. Зріжте верхівку з плодоніжкою та видаліть насіння.
Щільно начиніть перці рисово-овочевою сумішшю.
Підберіть велику каструлю приблизно 4-5 л. На дно влийте трохи соусу.
Викладіть перці у каструлю у вертикальному положенні. Залийте соусом, що залишився. Надішліть на сильний вогонь і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь до мінімального та тушкуйте до готовності рису, під кришкою. Час варіння залежить від сорту рису. Приблизно це 50-60 хвилин на звичайній газовій плиті, щоб рис став м'яким.
Подавайте до столу, посипавши рубаною зеленню.
Читайте також:
Під картоплю та під м'ясо – просто ідеально: рецепт болгарського перцю по-корейськи на зиму
Його називають "Зимовий делікатес" рецепт салату з цвітної капусти з болгарським перцем на зиму