У мережі розмістили унікальний і апетитний рецепт пиріжків із м'яким, повітряним тістом, яке ідеально підходить для смаження або випічки.

Інгредієнти для тіста:

270 мл води (близько 30 °C).

50 г рослинної олії.

450 г борошна.

8 г сухих дріжджів.

Популярні новини зараз

Григорій Решетнік розповів, коли вийде на сцену з Винником і Потапом: "Вони так заплутались"

Мобілізація чоловіків 60+: хто з українців може піти служити вже скоро

Не дайте черв'якам з'їсти ваш урожай: три термінові кроки для порятунку яблунь

Надя Дорофєєва опинилася під крапельницею: наслідки, які не світять Кацуріну

Показати ще

1 ст. л. цукру.

1 яєчний жовток (для змащування).

0,5 ч. л. розпушувача (секрет особливої м'якості).

1 ч. л. солі.

Інгредієнти для начинки:

0,5 кг картоплі.

1 цибулина (дрібно нарізана).

40 г вершкового масла.

20 мл рослинної олії.

Сіль і перець за смаком.

Пиріжки: скрін з відео

Інструкції:

Розчиніть дріжджі в теплій воді (30 °C) і залиште на 5 хвилин.

Додайте в них цукор, сіль, олію і просіяне борошно, змішане з розпушувачем.

Замісіть тісто, поки воно не стане м'яким і еластичним, потім накрийте його поліетиленовою плівкою і дайте йому піднятися протягом 1 години в теплому місці.

Для начинки відваріть картоплю і розімніть її з вершковим маслом. Обсмажте цибулю на олії до золотистого кольору і змішайте її з пюре. Приправте за смаком.

Після того, як тісто підніметься, розділіть його на шматочки по 40-50 г і сформуйте з них пиріжки з начинкою.

Ось і все, випікайте за температури 180 °C протягом 20-25 хвилин до золотистої скоринки або обсмажте їх для хрусткої.

Читайте також:

Оцет не знадобиться: рецепт консервованих помідорів c яблуками на зиму

Морквяний кекс, якому немає рівних: цей рецепт ніжного і корисного пирога ви точно збережете

Тільки не з'їжте все самі: рецепт божественної грибної ікри на зиму з неймовірним ароматом