Ікрою з баклажанів нікого не здивуєш. А от якщо приготувати ікру з баклажанів-гриль, то схвальну реакцію можна почути навіть від гурманів.

Для приготування рецепту ікра з баклажанів, запечених на грилі, потрібні ці інгредієнти:

  • баклажан -3 штуки;
  • перець болгарський червоний – 4 шт.;
  • томати – 2 шт.;
  • часник, зубчики – 3 шт.;
  • цибуля червона – 0.5 шт.;
  • зелень – 30 г;
  • олія соняшникова – 80 мл;
  • оцет бальзамічний – 20 мл;
  • сіль за смаком.

Баклажани проткніть вилкою в кілька місяців, відріжте плодоніжки і дуже добре запікайте на великому вогні.

Популярні новини зараз

Відключення світла будуть довше: Укренерго терміново вводить жорсткі графіки – вже з сьогодні

Це буде ваша найздоровіша розсада: як правильно використовувати екстремальний спосіб з окропом

Олексій "Позитив" Завгородній вперше зізнався, як освідчився Сахневич: обидвоє були в шлюбі

"Мімоза" на столі більше не з'явиться: рецепт салату "Маркіза", який давно замінив радянську класику

Показати ще

Важливо!

  • Для запікання краще підійдуть рівні не дуже товсті баклажани.

Запечемо баклажани на грилі. Це той випадок, коли потрібно, щоб підгоріло. Тоді запах виходить із серпанком – те, що потрібно в нашому рецепті.

Крім того, це можна зробити на електрогрилі або сухій чавунній сковороді з чотирьох сторін аж до паленої шкірки - тоді отримаємо приємний смак.

Готові баклажани охолодити і зняти з них шкірку.

Перець також запікайте або просто спалить шкірку: розріжте навпіл, видаліть насіння, шкірку трохи змастіть|змазати| маслом|мастилом| і припійте на вогні — тоді він краще чиститься.

Томати теж підсмажте швидко на великому вогні, щоб знялася шкірка.

Овочі, які зняли з вогню, дайте трохи охолонути, потім почистіть від шкірки і дрібно порубайте ножем.

Подрібніть часник, зелень (можна прямо зі стеблами – вони хрумтять і у них більше смаку), цибуля – як забажаєте.

Цибулю збризніть бальзамічним оцтом.

Поєднайте все у великому місці, додайте рослинні олії та солі. Все ретельно збити до пастоподібного стану.

Читайте також:

Легендарна кабачкова ікра "смак дитинства": рецепт наших бабусь

Тільки не з'їжте все самі: рецепт божественної грибної ікри на зиму з неймовірним ароматом

Захочеться навіть просто накладати на хліб: рецепт ікри з перцю з цибулею та помідорами на зиму