Існує безліч варіантів того, як смачно приготувати баклажани з овочами. При цьому найбільше страв з баклажанів нараховує грузинська кухня. Ще б пак, у Грузії баклажани відварюють, печуть, гасять і смажать, а потім з'єднують з різними приправами та прянощами.
І справді, в Україні з кожним роком баклажани стають все популярнішими. І це не дивно. Спробуйте і Ви приготувати одну дуже смачну страву з баклажанів.
Насамперед потрібно підготувати всі необхідні інгредієнти.
Продукти (на 3 порції) Баклажани - 430 г Цибуля ріпчаста - 100 г Помідори – 250 г Перець солодкий – 200 г Морква – 120 г Часник - 20 г Горіхи грецькі - 50 г Олія - 50 мл (3 ст. ложки) Сіль - за смаком Перець чорний мелений - 1/8 ч. ложки Цукор - 1/2 ч.л. ложки Хмелі-сунелі – 1 ч. ложка Кінза свіжа (для подачі) – 15 гДля початку потрібно підготувати овочі:
- баклажани обмити та видалити плодоніжку;
- томати добре обмити та обсушити;
- болгарський перець обмити та вичистити від насіння;
- часник обробити на часточки.
М'якуш баклажанів нарізаємо невеликими кубиками, перекладаємо в миску, солимо (1-2 щіпки), перемішуємо і залишаємо на 15-20 хвилин (для позбавлення від гіркоти).
Цибулю та моркву очищаємо. Цибулю нарізаємо півкільцями, моркву - четвертинками кружечків.
Ну хоча б тут ціни радують: у супермаркетах подешевшав цукор, але борошно взяло курс на здорожчання
Віра Брежнєва одразу після потяга несподівано опинилася у Києві: українці шоковані
Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."
Які рослини в жодному разі не можна обрізати восени: моліться, якщо ви це зробили
Цибулю викладаємо в розігріту з 30 мл олії сковороду і обсмажуємо на середньому вогні до м'якості, 3-5 хвилин. Додаємо часник та моркву.
Солодкий перець нарізаємо широкими смужками і також додаємо в сковороду. Все перемішуємо і на середньому вогні обсмажуємо 7-10 хвилин до м'якості і золотистості овочів.
Згодом баклажани промиваємо, віджимаємо і обсушуємо паперовим рушником від зайвої рідини.
Ядра волоських горіхів відправляємо у чашу подрібнювача. Подрібнюємо горіхи на крихту.
В іншій сковороді розігріваємо масло, що залишилося (20 мл) і обсмажуємо баклажани на середньому вогні приблизно 7 хвилин, до рум'яної скоринки.
Помідори опускаємо в окріп на 3-5 хвилин. Потім знімаємо шкірку та нарізаємо середніми шматочками. Помідори додаємо до решти овочів.
Обсмажуємо все без кришки приблизно 5 хвилин до м'якості помідорів і випарювання зайвої рідини.
Додаємо подрібнені горіхи. Все перемішуємо та обсмажуємо 30 секунд.
Обсмажені баклажани перекладаємо до решти інгредієнтів. Добиваємо сіллю, цукром, чорним перцем і хмелі-сунелі. Для пікантності можна додати гострий перець.
Все перемішуємо, вливаємо 70 мл гарячої води.
Накриваємо сковороду кришкою і гасимо вміст 5-7 хвилин на маленькому вогні.
Готову страву посипаємо подрібненою кінзою.