Кожна господиня знає, що домашні соуси завжди смачніші і корисніші за магазинні.

Цей простий рецепт соусу з помідорів та часнику добре підходить для тих, хто прагне отримати універсальний соус – для гарнірів, піци, заправки перших страв тощо. За часом – 15 хвилин підготовки та 45 хвилин приготування.

Отже, щоб приготувати томатний соус із часником на зиму, знадобиться такий набір продуктів:

  • томати (дуже стиглі) – 1 кг;
  • цибуля ріпчаста - 1 кг;
  • часник, зубчики – 5 штук;
  • паприка мелена – 10 г;
  • сіль – 30 г;
  • перець чорний мелений – 10 г;
  • цукор – 30 г;
  • олія соняшникова – 40 мл.

Для початку помідори добре вимиємо, ошпаримо окропом. Далі їм трохи охолонути, зніміть з помідорів шкірку і пропустіть через м'ясорубку.

Частки часнику очистити від сухої оболонки. За допомогою занурювального блендера, пюруємо часник. Можна також пропустити часник через прес.

Цибулю почистіть і дрібно наріжте.

Популярні новини зараз

Відключення світла завтра, 22 листопада: Укренерго озвучив графіки – заряджайте павербанки та ліхтарики

Відключення світла будуть довше: Укренерго терміново вводить жорсткі графіки – вже з сьогодні

"Мімоза" на столі більше не з'явиться: рецепт салату "Маркіза", який давно замінив радянську класику

Готовий вивести війська з деяких територій: Reuters розповіли про поступки путіна

Показати ще

У глибокій сковороді розігрійте масло|мастило| і обсмажте цибулю з часником, помішуючи, до золотистого кольору.

Додайте в сковороду помідорну масу, посоліть і тушкуйте, помішуючи, 30 хвилин. Потім дайте трохи охолонути і пюрируйте масу блендером.

Покладіть мелений перець, паприку та перемішайте.

Прокип'ятіть соус 10 хвилин і розлийте гарячим по стерилізованим банкам.

Банки закупорюємо герметично кришками, перевертаємо верх дном і залишаємо під покривалом до повного остигання.

Зберігається томатний соус із часником у прохолодному темному місці.

Взимку він стане незамінною приправою до м'яса, риби, ковбасних виробів і навіть макаронів. А ще томатним соусом із часником заправляють борщ і борщі.

Читайте також:

Таку смакоту захочеться їсти двома ложками: рецепт баклажанів у томатному соусі по-грузинськи

Схочеться пити прямо з банки: рецепт вишуканого сливового соусу Ткемалі на зиму

Просто ідеально під будь-яке м'ясо: рецепт "Соуса бідного парижанина", який варто спробувати