Якщо в холодильнику залишилося картопляне пюре, а їсти його у звичному вигляді вже не хочеться, приготуйте смачні та апетитні трубочки.
Хрумкий лаваш та ніжна начинка з картоплі та грибів порадують і дорослих, і дітей.
Інгредієнти:
- Картопляне пюре - 300-400 г
- Лаваш (тонкий) - 3 листи
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.
- Печериці або інші гриби - 200-300 г
- Яйця - 2 шт.
- Сіль та спеції за смаком
- Рослинна олія для смаження
Приготування:
-
Підготовка начинки:
- Наріжте цибулю дрібними кубиками, гриби невеликими шматочками.
- Розігрійте сковороду з олією, обсмажте цибулю до золотистого кольору.
- Додайте гриби, готуйте до випаровування рідини. Посоліть, поперчіть, додайте улюблені спеції (наприклад, паприку або сухий часник).
- Змішайте обсмажені гриби з картопляним пюре до однорідності.
-
Підготовка лаваша:
Популярні новини заразЧи можна зупинити сивіння волосся: причини та способи уповільнити процес
ТЦК дали українцям один тиждень: інакше штрафів не уникнути
Як впоратися з постсвятковою нудьгою: практичні поради проти депресії після Нового року
Курс долара вдвічі вище? Що чекає гривню в 2025 році
- Розріжте кожен лист лаваша на 4 частини, щоб вийшло 12 прямокутників.
-
Формування трубочок:
- На край кожного шматка лаваша викладіть столову ложку начинки, рівномірно розподіліть.
- Зверніть лаваш у щільну трубочку, щоб начинка не висипалася.
-
Жарка:
- Збийте яйця з щіпкою солі у глибокій тарілці.
- Вмочіть кожну трубочку в яєчну суміш.
- Розігрійте сковороду з олією та обсмажуйте трубочки з двох сторін до золотистого кольору.
-
Подання:
- Готові трубочки можна подавати як гарячими, так і охолодженими. Вони добре поєднуються зі сметаною, часниковим соусом або кетчупом.
Порада:
- Якщо пюре залишилося густим, додайте трохи молока чи вершків, щоб начинка вийшла м'якою.
- Для яскравості смаку можна додати начинку тертий сир, зелень або дрібку мускатного горіха.
Читайте також:
І ввечері до чаю, і на святковий стіл: рецепт запашного ягідного пирога.
5 хвилин і супер-страва готова: рецепт салату "Датський" без майонезу, але з оселедцем та буряком.
Грецький суп "Фасолада" для відновлення шлунка після Нового року: рецепт геніально простої страви.