Якщо ви думаєте, що французька випічка – це складно, то явно не куштували тарт татін. Легендарний перевернутий яблучний пиріг, створений з чистої випадковості, підкорює своєю карамельною ніжністю та простотою.
Сьогодні ми приготуємо його так, що гості благатимуть поділитися рецептом.
Беремо три великі зелені яблука — кислинка ідеально збалансує насолоду карамелі. Очищаємо, видаляємо серцевину та ріжемо на акуратні четвертинки.
У сотейнику з'єднуємо 100 г вершкового масла і стільки ж тростинного цукру. На слабкому вогні доводимо до кипіння і терпляче чекаємо, поки суміш не перетвориться на ароматну карамель теплого бурштинового кольору.
Дно форми злегка присипаємо цукром, викладаємо яблука та щедро поливаємо їх карамеллю.
Виплати в Україні підвищать: 1 вересня все змінить – грошей буде набагато більше
"Бронь" - вже не гарант? Мобілізація торкнеться навіть з правом на відстрочку - що готують ТЦК
Всесвіт готує сюрприз: 6 знаків китайського Зодіаку, яким найближчими днями пощастить так, що дух захопить
Готуєш раз - насолоджуєшся кілька днів: ніжні баклажани по-болгарськи без м'яса, рецепт
Зверху - лист листкового тіста, в центрі робимо крихітний отвір, щоб пиріг "дихав".
Далі справа за духовкою: 20–30 хвилин при 200 °C, і перед вами золотисте диво, яке буквально тане в роті.
Подавати краще трохи теплим, з кулькою ванільного морозива - і ви зрозумієте, що щастя можна спекти.
Читайте також:
Готуєш раз – насолоджуєшся кілька днів: ніжні баклажани по-болгарськи без м'яса, рецепт.
Салат, який зводить з розуму: цей рецепт з баклажанів порве вашу вечерю на шматки.
Хрумка капуста в томатному соку на зиму: рецепт, який завжди вдається.