Щороку 16 серпня християни відзначають Горіховий Спас — третій та останній із традиційних Спасів після Медового та Яблучного.
Цей день знаменує закінчення двотижневого Успенського посту, а разом з ним настав час радувати сім'ю свіжою випічкою та солодощами з горіхами.
Наші пращури помітили, що наші пращури помітили, що наші пращури помітили, що наші пращури помітили: Головним святковим частуванням стають пироги з борошна нового врожаю. І сьогодні ви також можете приєднатися до традиції - приготувати ароматний і ситний пиріг з горіхами, який стане улюбленим у вашій родині.
Пиріг "Горішок" – крок за кроком
Інгредієнти для начинки:
- 170 г рубаних волоських горіхів
- 100 г цукру
- 0,5 ч.л. кориці
- 50 г вершкового масла
Змішайте горіхи з цукром та корицею. Додайте м'яку олію і розітріть суміш руками в крихту - саме вона стане серцем вашого пирога.
Пенсії до 12 000 гривень в Україні: хто реально отримає більше вже цього місяця
Таємний син Потапа і Каменських? Продюсер зірвав завісу секрету та розповів, де живе дитина
Чому досвідчені дачники ніколи не залишають грядки "голими" на зиму: секрети осіннього мульчування, про які мовчать
До 124 грн за олію та понад 230 грн за яйця: що коїться з цінами у супермаркетах України
Інгредієнти для тесту:
- 250 г борошна
- 1 ч. л. розпушувача
- 100 г вершкового масла
- 120 г цукру
- щіпка ваніліну
- 3 яйця
- 200 г сметани
Спочатку з'єднуємо борошно з розпушувачем. В окремій мисці збиваємо олію з цукром та ваніліном до кремової маси. По одному додаємо яйця, продовжуючи збивати. Потім вмішуємо сметану та борошняну суміш до однорідного тіста.
Складання пирога:
- Половину тіста викладіть у форму для запікання та розрівняйте.
- Зверху розподіліть половину горіхової начинки.
- Повторіть шари: тісто – горіхи.
Випікайте пиріг 50-60 хвилин|мінути| при 180°С до золотистої скоринки.
Готовий пиріг "Горішок" порадує і ароматом, і смаком, а головне - подарує сім'ї відчуття справжнього свята Горіхового Спасу.
Читайте також:
Яблучний пиріг з 4 інгредієнтів: тарт-татен, який вміщує смачно, просто і за копійки.
Готуєш раз – насолоджуєшся кілька днів: ніжні баклажани по-болгарськи без м'яса, рецепт.
Салат, який зводить з розуму: цей рецепт з баклажанів порве вашу вечерю на шматки.