Кизил – ягода специфічна та в наших краях не дуже поширена. Але це не зробило її менш популярною, адже коли настає сезон збирання врожаю та кизил з'являється на ринках, то довго на прилавках він не затримується. А все це цікавий смак ягід, в які кислі, але в той же час цю кислинку неможливо назвати неприємною.

складові

Кизил 1 кг
Горілка 1 л
Цукор 600 г
Вода 500 мл

Приготування

Кизил вимийте та обсушіть. Засипте в банку, залийте горілкою та накрийте кришкою. Залишіть у темному місці за кімнатної температури на 15–20 днів.
Процідіть рідину. Кизил розімніть і вичавте з нього сік через марлю, складену в кілька шарів.
Цукор змішайте із водою. Доведіть до кипіння і проваріть кілька хвилин, щоб усі кристали розчинилися. Остудіть до кімнатної температури.
Влийте всі рідини в сулію або банку. Закрийте кришкою і залиште в темному місці ще на 15-20 днів.

Читайте також:

Це українською: як приготувати смачний капустняк із пшоном. Рецепт наших бабусь

Як приготувати справжній французький омлет. Невідомий рецепт

Популярні новини зараз

Рекордний комунальний удар: українці платитимуть по 250 грн за куб

Несподіваний секрет городників: що садити у грудні, щоб зібрати багатий урожай раніше за всіх

Чарівний новорічний рецепт: салат "Діана" з плавленим сиром, буряком та магією

Тисяча від Зеленського: чому українці досі не отримали гроші і що робити

Показати ще

Всього лише три картоплі, тертка та яйце: як швидко приготувати ситний перекус. Рецепт