Продукти:
- морква - 500 г (2-3 шт.);
- яйця - 3 шт.;
- цибуля ріпчаста - 1 шт.;
- гречані пластівці - 100 г;
- гречневе борошно - 4 ст. ложки;
- чеснок — 1 зубчик;
- перець чорний мелений - за смаком;
- кмин – 1 чайна ложка;
- коріандр у зернах - 1 ч. ложка;
- петрушка свіжа – 1 невеликий пучок;
- соль — 1,5 ч. ложки;
- олія рослинна (для смаження) - 100 мл.
Гречане борошно можна зробити з гречаних пластівців, перемолов їх у блендері або кавомолці. Ще знадобиться 40 мл окропу.
(Для більшої м'якості цибулю можна обсмажити.)
Зелень промиваємо, обсушуємо та подрібнюємо.
На сухій сковороді прогріваємо насіння зіри та коріандру кілька секунд, поки вони не розкриють свій аромат.
Потім поміщаємо прянощі у ступку і подрібнюємо.
У глибокій мисці з'єднуємо моркву, зіру, коріандр, цибулю, часник і петрушку, перемішуємо до однорідності.
Прокинулись від ракет: Надя Дорофєєва показала страх і паніку у львівському укритті
Ходив на вибори - готуйся до армії? Як в Україні змінюється мобілізація
Як Козловський? Даніель Салем зробив заяву про службу у ЗСУ: "Мене забрали з передової"
"Єдиний у світі випадок": Катерина Репяхова розповіла про унікальну мутацію гена у 4-річного сина
Гречані пластівці запарюємо окропом (40 мл) на кілька хвилин, щоб вони трохи набрякли і розм'якли.
Потім додаємо набряклі гречані пластівці разом із водою в морквяне тісто і перемішуємо до однорідності.
Розігріваємо в сковороді достатню кількість олії та викладаємо столовою ложкою тісто, притискаючи його і формуючи круглі плоскі оладки, смажимо 3-4 хвилини на середньому вогні.
Перевертаємо оладки на інший бік і смажимо ще 3-4 хвилини.
Потім викладаємо оладки на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру.
Читайте також:
Так робили гуцули: рецепт весняного салату з редискою та сиром
Ніжніше не буває: рецепт фаршированих яєць із крабовими паличками
Захочеться облизати тарілку: рецепт курячого філе під шубою з сиру та овочів