Сьогодні ми представляємо вам рецепт справжньої смакоти - запечену курку з картоплею та сиром, прикрашену тонкими кружальцями соковитих помідорів. Страва вийде дуже ароматним та соковитим, з легким гостро-солодким смаком.
Докладніше про те, як приготувати запіканку з курки та картоплі під сметанно-сирною шубою, читайте у нашому матеріалі.
Для приготування запіканки з курки та картоплі під сметанно-сирною шубою нам знадобиться:
- картопля (очищена) 800 г
- куряча грудка 500 г
- сир твердий 200 г
- сметана 15% 250 гр
- яйця курячі 2 шт.
- помідори (невеликі) 3 шт.
- італійські трави 0,5 ч.л.
- солодка паприка 0.5 ч.л.
- олія рослинна (для змащування форми) 1 ст.л.
- перець чорний мелений за смаком
- сіль за смаком
Спосіб приготування запіканки з курки та картоплі під сметанно-сирною шубою:
Крок 1. Наріжте невеликими кубиками курячі грудки і посоліть, поперчіть, приправте будь-якими спеціями на ваш смак (наприклад, солодка паприка та італійські трави). Добре перемішайте, щоб спеції поступово розподілилися.
Крок 2. Наріжте картоплю такими самими маленькими кубиками і посоліть до смаку.
Гідна страва для новорічного столу: рецепт салату "Сніжок" з куркою та кукурудзою, щоб хоч десь був сніг
У вас є 3 дні, а потім штраф: в Україні оновили правила мобілізації, що потрібно знати після отримання повістки
Відключення світла будуть довше: Укренерго терміново вводить жорсткі графіки – вже з сьогодні
Вся правда їм приходить уві сні: 5 знаків Зодіаку, які бачать пророчі сни
Крок 3. З'єднайте курку з картоплею та добре перемішайте, щоб інгредієнти рівномірно розподілилися.
Крок 4. Змастіть форму для запікання олією і викладіть у неї курку з картоплею рівним шаром.
Крок 5. Збийте яйця та сметану в окремій мисці. Додайте в суміш натертий на середній тертці сир і добре перемішайте. Однорідну масу рівномірно покрийте курку з картоплею.
Крок 6. Тонко наріжте помідори на кружечки і зверху сирної суміші злегка вдавлюючи покладіть їх, щоб вийшла гарна прикраса.
Крок 7. Покрийте форму для запікання фольгою та поставте в заздалегідь розігріту до 190 °C духовку приблизно на 1 годину, щоб запіканка не пересохла. За 10-15 хвилин до готовності зніміть фольгу і дайте сиру запектися до бажаної рум'яності. Зважайте на особливості своєї духовки.
Крок 8. Готову запіканку посипте свіжим кропом та подавайте на стіл у вигляді порцій.
Таким простим і смачним чином ви можете отримати вишукану страву, якою порадуєте себе та своїх близьких. Смачного!
Читайте також:
Єврейські котлети з одним секретом: бюджетний рецепт, яким ви обов'язково поділіться
Розлітаються за секунди: рецепт червоних бурякових рулетиків з начинкою з оселедця