Гості несподівано на порозі і потрібна оригінальна закуска, потрібен перекус або просто хочеться чогось смачненького? У всіх цих випадках рятує лаваш. Ще б пак, швидкі закуски з лаваша - це козир сучасних господинь, і приготувати смачний лаваш з начинкою можна буквально за лічені хвилини.

Продукти (на 8 порцій):

  • лаваш тонкий – 200 г;
  • черемша - 150 г;
  • консерви рибні (найкраще скумбрія в олії) – 240 г;
  • сир плавлений (підморожений) – 140 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • майонез — 150 г;
  • сіль - за потребою;
  • перець чорний мелений за потребою.

Для приготування використовуйте будь-який тонкий лаваш прямокутної форми.

Отже, заздалегідь відварюємо яйця в киплячій підсоленій воді близько 10 хвилин, після чого поміщаємо під струмінь холодної води. Охолоджені яйця потрібно очистити і натерти на середній тертці.

Промиваємо і висушуємо свіжу черемшу в спеціальній сушці або паперовими рушниками, а потім нарізаємо її дрібними шматочками.

З консервованої риби потрібно злити рідину: рибу розминаємо вилкою до дрібних шматочків.

Популярні новини зараз

Під час походу в магазин захопіть корвалол: головні продукти дозволять тільки "обрані"

Мінусова температура навіть удень: погода вразить різкими заморозками

Дуже тривожний дзвінок! В Україні раптово зникли горобці – що це означає і чим небезпечно

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Показати ще
Великий лист лаваша я розрізала на три однакові прямокутні пласти розміром приблизно 40х30 см кожен.

Викладіть пласт лаваша на дошку. Майонез візуально розділіть на три частини, змастіть лист лаваша 1/3 частиною.

Розподіліть по всьому пласту натерті яйця.

Викладіть поверх половину нарізаної черемші.

Накрийте черемшу другим аркушем лаваша, злегка придавіть руками. Змастіть лаваш майонезом (1/3).

Розподіліть зверху шматочки консервованої риби.

На рибу помістіть третій аркуш лаваша. Змастіть його майонезом, що залишився.

Плавлений сир натріть на великій тертці. Розподіліть по всьому пласту.

Посипте сир другою половиною нарізаної черемші.

Акуратно поверніть 3 пласти лаваша з начинкою у щільний рулет.

Загорніть рулет у харчову плівку і відправте в холодильник на 2-3 години (можна і на ніч), щоб лаваш просочився і добре нарізався.

Через якийсь час дістаньте рулет з холодильника, розріжте на порційні шматочки.

Читайте також:

Шалено смачно і дуже швидко: рецепт яєчного рулетика з ковбасою, помідорами та зеленню

Яке ж це щастя: рецепт заливного пирога на кефірі з рибою та картоплею

Чоловіки з'їдають по дві тарілки: рецепт цибульного супу з сиром та грінками