Гості несподівано на порозі і потрібна оригінальна закуска, потрібен перекус або просто хочеться чогось смачненького? У всіх цих випадках рятує лаваш. Ще б пак, швидкі закуски з лаваша - це козир сучасних господинь, і приготувати смачний лаваш з начинкою можна буквально за лічені хвилини.
Продукти (на 8 порцій):
- лаваш тонкий – 200 г;
- черемша - 150 г;
- консерви рибні (найкраще скумбрія в олії) – 240 г;
- сир плавлений (підморожений) – 140 г;
- яйця – 2 шт.;
- майонез — 150 г;
- сіль - за потребою;
- перець чорний мелений за потребою.
Для приготування використовуйте будь-який тонкий лаваш прямокутної форми.
Отже, заздалегідь відварюємо яйця в киплячій підсоленій воді близько 10 хвилин, після чого поміщаємо під струмінь холодної води. Охолоджені яйця потрібно очистити і натерти на середній тертці.
Промиваємо і висушуємо свіжу черемшу в спеціальній сушці або паперовими рушниками, а потім нарізаємо її дрібними шматочками.
З консервованої риби потрібно злити рідину: рибу розминаємо вилкою до дрібних шматочків.
Вся правда їм приходить уві сні: 5 знаків Зодіаку, які бачать пророчі сни
"Мімоза" на столі більше не з'явиться: рецепт салату "Маркіза", який давно замінив радянську класику
Готовий вивести війська з деяких територій: Reuters розповіли про поступки путіна
Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."
Викладіть пласт лаваша на дошку. Майонез візуально розділіть на три частини, змастіть лист лаваша 1/3 частиною.
Розподіліть по всьому пласту натерті яйця.
Викладіть поверх половину нарізаної черемші.
Розподіліть зверху шматочки консервованої риби.
На рибу помістіть третій аркуш лаваша. Змастіть його майонезом, що залишився.
Плавлений сир натріть на великій тертці. Розподіліть по всьому пласту.
Посипте сир другою половиною нарізаної черемші.
Акуратно поверніть 3 пласти лаваша з начинкою у щільний рулет.
Загорніть рулет у харчову плівку і відправте в холодильник на 2-3 години (можна і на ніч), щоб лаваш просочився і добре нарізався.
Через якийсь час дістаньте рулет з холодильника, розріжте на порційні шматочки.