Грибна ікра з печериць – чудова закуска або гарнір до святкового або повсякденного столу. Також дуже часто її використовують як начинку для прісної або здобної випічки або роблять з цією смакотою чудові омлети. Приготувати її дуже легко, з рецептом впорається навіть новачок-кулінар, тому без страху та сумніву, якщо є бажання та всі потрібні продукти, давайте приступати!
Детальніше про рецепт ніжної ікри з печериць читайте у нашому матеріалі.
Для приготування ніжної ікри з печериць за рецептом шеф-кухаря Євгена Клопотенка нам знадобиться:
- 500 г печериць;
- 2-3 щіпки меленого коріандру;
- 30 г вершкового масла;
- 30 мл коньяку;
- 2 зубчики часнику;
- гілочка петрушки;
- сіль та перець за смаком.
Рецепт приготування ніжної ікри з печериць від Євгена Клопотенка:
Українців зобов'яжуть повернути гроші за субсидії на комуналку: хто залишиться без копійки вже скоро
Чарівна обрізка у червні: як отримати відро малини з одного куща
До старого рецепту з яйцями більше не повернетеся: 2 нових рецепти крабового салату, які підкорюють Україну
СолоХа розкритикувала Тіну Кароль після Євробачення: "Хочеться правди й щоб без кумівства"
Отже, купуємо 500 г грибів. Вони мають бути світлими, гладкими, без чорних плям та крапок. Гриби чистимо від ґрунту щіточкою і нарізаємо великими шматочками.
- Вибирайте печериці цілі та ззовні чисті. Вони мають бути з міцними пружними капелюшками. Чистити гриби не потрібно. Також не мийте їх у воді, тому як печериці швидко вбирають вологу і страва вийде з надлишком води.
- Коли смажите печериці, то не переповнюйте сковороду. Якщо вони будуть лежати щільно або в два шари, то вони, швидше, будуть вареними, а не смаженими.