Рецепт приготування картопляних пиріжків з начинкою з фаршу дуже простий, і такі пиріжки виходять завжди смачними та соковитими. Причому це не вимагатиме від вас особливих умінь чи старань.

Щоб приготувати тісто на картопляні пиріжки з м'ясним фаршем та морквою, потрібні такі продукти:

  • картопля – 650 г;
  • мука – 250-300 г + для роботи з тестом;
  • яйце – 1 шт.;
  • сіль за смаком;
  • перець чорний мелений – до смаку.

Картопля в шкірці потрібно вимити, залити невеликою кількістю води та відварити після закипання на невеликому вогні 25-30 хвилин до м'якості. Зливаємо воду і даємо картоплі охолонути.

Картоплю, що остигнула, очищаємо, натираємо на великій тертці і відправляємо в миску. Туди потрібно розбити яйце, посолити і додати перець. Ретельно перемішуємо.

Потроху підсипаючи борошно, що просіює, замішуємо м'яке картопляне тісто - воно повинно вийти ніжним, тому може трішки липнути до рук.

Щоб приготувати начинку для картопляних пиріжків з м'ясним фаршем та морквою, потрібні такі продукти:

Популярні новини зараз

Масштабне позбавлення пенсій у грудні: ПФУ поставив жорсткі вимоги

Польща зібралася перекрити кордон із Україною

Володимир Зеленський відреагував на заяви російського диктатора: "Путін бреше, ми не вперше..."

У вас є 3 дні, а потім штраф: в Україні оновили правила мобілізації, що потрібно знати після отримання повістки

Показати ще
  • фарш м'ясний – 330 г;
  • морква – 100 г;
  • цибуля ріпчаста - 70 г;
  • сіль за смаком;
  • перець чорний мелений за смаком;
  • хмелі-сунелі – 2/3 ч. ложки;
  • олія рослинна (для смаження) – 80-100 мл.

Моркву та цибулю для начинки в пиріжки потрібно очистити, а далі моркву натираємо на великій тертці, а цибулю нарізаємо невеликими кубиками.

У сковороді розігріваємо 30-45 мл рослинної олії та обсмажуємо цибулю 3-4 хвилини, до м'якості, після чого додаємо моркву. Овочі обсмажуємо разом 4-5 хвилин до м'якості і золотистого відтінку, після чого потрібно додати в сковороду м'ясний фарш. Обсмажуємо близько 10 хвилин, розбиваючи грудочки, до підрум'янювання. Всипаємо до фаршу сіль, перець та хмелі-сунелі. Перемішуємо. Знімаємо сковороду з вогню і даємо охолонути начинці.

Тісто потрібно поділити на 10 частин. Розкочуємо з кожного шматочка тіста коржик завтовшки близько 5 мм, при необхідності підсипаючи борошно. На кожен коржик кладемо приблизно 1 ст. ложку охолола начинки і защипуємо краю тіста вздовж над начинкою, формуючи довгастий пиріжок.

Кладемо пиріжок на присипану мукою поверхню швом вниз. Далі акуратно прокочуємо пиріжок качалкою, щоб він вийшов якомога тоншим.

У сковороді розігріваємо олію (воно має повністю покривати дно). Викладаємо в сковороду кілька пиріжків швом вниз.

Смажимо пиріжки на середньому вогні приблизно по 2-3 хвилини з кожного боку, до золотистої скоринки, а потім пиріжки перекладаємо на серветку, щоб увібрала зайву олію.

Картопляні пиріжки з м'ясним фаршем та морквою готові.

Читайте також:

Ця страва зводить з розуму: рецепт соковитої картоплі з куркою, запеченою в "човниках" з пергаменту
Чоловік буде їсти двома ложками: рецепт томатного супу з м'ясним фаршем та вермішеллю
Подавайте другу порцію! Рецепт ніжних курячих сердець з грибами у сметані