Рецепт приготування картопляних пиріжків з начинкою з фаршу дуже простий, і такі пиріжки виходять завжди смачними та соковитими. Причому це не вимагатиме від вас особливих умінь чи старань.
Щоб приготувати тісто на картопляні пиріжки з м'ясним фаршем та морквою, потрібні такі продукти:
- картопля – 650 г;
- мука – 250-300 г + для роботи з тестом;
- яйце – 1 шт.;
- сіль за смаком;
- перець чорний мелений – до смаку.
Картопля в шкірці потрібно вимити, залити невеликою кількістю води та відварити після закипання на невеликому вогні 25-30 хвилин до м'якості. Зливаємо воду і даємо картоплі охолонути.
Картоплю, що остигнула, очищаємо, натираємо на великій тертці і відправляємо в миску. Туди потрібно розбити яйце, посолити і додати перець. Ретельно перемішуємо.
Потроху підсипаючи борошно, що просіює, замішуємо м'яке картопляне тісто - воно повинно вийти ніжним, тому може трішки липнути до рук.
Щоб приготувати начинку для картопляних пиріжків з м'ясним фаршем та морквою, потрібні такі продукти:
Масштабне позбавлення пенсій у грудні: ПФУ поставив жорсткі вимоги
Польща зібралася перекрити кордон із Україною
Володимир Зеленський відреагував на заяви російського диктатора: "Путін бреше, ми не вперше..."
У вас є 3 дні, а потім штраф: в Україні оновили правила мобілізації, що потрібно знати після отримання повістки
- фарш м'ясний – 330 г;
- морква – 100 г;
- цибуля ріпчаста - 70 г;
- сіль за смаком;
- перець чорний мелений за смаком;
- хмелі-сунелі – 2/3 ч. ложки;
- олія рослинна (для смаження) – 80-100 мл.
Моркву та цибулю для начинки в пиріжки потрібно очистити, а далі моркву натираємо на великій тертці, а цибулю нарізаємо невеликими кубиками.
У сковороді розігріваємо 30-45 мл рослинної олії та обсмажуємо цибулю 3-4 хвилини, до м'якості, після чого додаємо моркву. Овочі обсмажуємо разом 4-5 хвилин до м'якості і золотистого відтінку, після чого потрібно додати в сковороду м'ясний фарш. Обсмажуємо близько 10 хвилин, розбиваючи грудочки, до підрум'янювання. Всипаємо до фаршу сіль, перець та хмелі-сунелі. Перемішуємо. Знімаємо сковороду з вогню і даємо охолонути начинці.
Тісто потрібно поділити на 10 частин. Розкочуємо з кожного шматочка тіста коржик завтовшки близько 5 мм, при необхідності підсипаючи борошно. На кожен коржик кладемо приблизно 1 ст. ложку охолола начинки і защипуємо краю тіста вздовж над начинкою, формуючи довгастий пиріжок.
Кладемо пиріжок на присипану мукою поверхню швом вниз. Далі акуратно прокочуємо пиріжок качалкою, щоб він вийшов якомога тоншим.
У сковороді розігріваємо олію (воно має повністю покривати дно). Викладаємо в сковороду кілька пиріжків швом вниз.
Смажимо пиріжки на середньому вогні приблизно по 2-3 хвилини з кожного боку, до золотистої скоринки, а потім пиріжки перекладаємо на серветку, щоб увібрала зайву олію.
Картопляні пиріжки з м'ясним фаршем та морквою готові.
Читайте також: