Продукти Картопля – 300 г Яйця – 5 шт. Redis – 300 років Огірки – 300 г Ковбаса варена – 300 г Зелена цибуля – 1 пучок Петрушка свіжа – 1 пучок Кріп свіжий – 1 пучок Гірчиця (гостра) – 1 ст. ложка Кефір 3,2% - 1 л Мінеральна вода – 300 мл Сіль за смаком

Насамперед відваримо картоплю та яйця. Опускаємо їх у холодну воду, доводимо до кипіння. Яйця будуть готові за 8 хвилин після того, як вода закипить, а картопля через 20.

Поки картопля з яйцями варяться, нарізаємо невеликим кубиком редис, огірки та варену ковбасу. Якщо ви з якоїсь причини не їсте ковбасу або дотримуєтеся здорового харчування, то можна замінити ковбасу відвареною курячою грудкою.

Переходимо до зелені. Її в крошку рекомендується додати багато і різної.

Відварені яйця очищаємо від шкаралупи та розрізаємо на 2 частини. Витягаємо з них жовтки в окрему глибоку миску. Додаємо до жовтків гостру гірчицю. Потім виделкою переминаємо все разом. Білки, що залишилися, нарізаємо кубиком, щоб їх розмір відповідав розміру кубиків інших інгредієнтів.

Останній інгредієнт, який у нас залишився – це варена картопля, і, я думаю, за аналогією ви вже зрозуміли, як її треба нарізати.
Хотів би відзначити той момент, що якщо інгредієнти будуть нарізані однаково, у вашої окрошки буде приємніша, однорідніша текстура. Так що рекомендую постаратися з нарізкою!

У каструлю поміщаємо нарізані овочі. Зелень. Яйця. І ковбасу. Добре присолюємо вміст каструлі, щоб окрошка не вийшла прісною.

Потім заливаємо все кефіром (жирністю 32%). І розбавляємо мінеральною водою до одержання бажаної консистенції. У мене в середньому на це йде 250-300 мл мінеральної води на 1 л кефіру.
Перемішуємо все разом і відправляємо крохмалю на кефірі в холодильник настоятися на 30 хвилин.

Потім викладаємо прохолодну фарбу в тарілки і подаємо до столу.

Популярні новини зараз

Снігу по пояс і мінус 15: "Льодовиковий період" увірвався в Україну - погода на вихідні влаштує Апокаліпсис

Огірки будуть ніжними та смачними: як молоко допоможе отримати ідеальний урожай

Гідна страва для новорічного столу: рецепт салату "Сніжок" з куркою та кукурудзою, щоб хоч десь був сніг

Це буде ваша найздоровіша розсада: як правильно використовувати екстремальний спосіб з окропом

Показати ще

Читайте також:

Це райська насолода: рецепт справжньої китайської курочки за старовинним рецептом

Це божественне поєднання: рецепт бабусиних пиріжків із полуницею та щавлем

Круче аджики: рецепт пікантної закуски з хрону та помідорів