Напевно не знайти українця, який не любить похрумтіти за обідом чи вечерею малосольним огірком, особливо якщо його подадуть із картопляним пюре та апетитною м'ясною котлетою.

Щоб мати можливість завтра скуштувати таку закуску, вам доведеться приготувати її вже сьогодні, адже огіркам потрібні 24 години, щоб просолитися.

складові

Огірки 1 кг
Часник 5-6 зубчиків
Укроп ½ пучка
Листя хрону 3-4 листи
Вода 1 л
Сіль 1 ст. ложка
Чорний перець горошком ½ ч. ложки

З двох боків відріжте в огірків кінчики. Крупно наріжте часник.

Огірки викладіть шарами в каструлю, перекладаючи часником, гілочками кропу та листям хрону.
Додайте у воду сіль та перець, доведіть до кипіння. Залийте огірки гарячим розсолом, зверху накрийте тарілкою та придавіть невеликим вантажем, щоб вони не спливли.
Залиште огірки на 8–12 годин за кімнатної температури.

Читайте також:

За старих часів його називали "огірчанка": рецепт супу з квашених огірків та кукурудзяної крупи

Популярні новини зараз

Гідна страва для новорічного столу: рецепт салату "Сніжок" з куркою та кукурудзою, щоб хоч десь був сніг

Син Віктора Павліка заробляє гроші в 3 роки: Катя Репяхова розповіла, що робить

Це буде ваша найздоровіша розсада: як правильно використовувати екстремальний спосіб з окропом

Вся правда їм приходить уві сні: 5 знаків Зодіаку, які бачать пророчі сни

Показати ще

Чоловік завжди буде в захваті: стара гуцулка поділилася рецептом курячих ніжок у гарбузі

Так готували в панських будинках: старовинний рецепт голубців із м'ясом та домашньою локшиною. Це щось