Напевно не знайти українця, який не любить похрумтіти за обідом чи вечерею малосольним огірком, особливо якщо його подадуть із картопляним пюре та апетитною м'ясною котлетою.
Щоб мати можливість завтра скуштувати таку закуску, вам доведеться приготувати її вже сьогодні, адже огіркам потрібні 24 години, щоб просолитися.
складові
Огірки 1 кг
Часник 5-6 зубчиків
Укроп ½ пучка
Листя хрону 3-4 листи
Вода 1 л
Сіль 1 ст. ложка
Чорний перець горошком ½ ч. ложки
З двох боків відріжте в огірків кінчики. Крупно наріжте часник.
Огірки викладіть шарами в каструлю, перекладаючи часником, гілочками кропу та листям хрону.
Додайте у воду сіль та перець, доведіть до кипіння. Залийте огірки гарячим розсолом, зверху накрийте тарілкою та придавіть невеликим вантажем, щоб вони не спливли.
Залиште огірки на 8–12 годин за кімнатної температури.
Читайте також:
За старих часів його називали "огірчанка": рецепт супу з квашених огірків та кукурудзяної крупи
Популярні новини зараз
Показати ще
Гороскоп на завтра, 18 квітня: суворий Марс вступає в гру - переломний момент неминучий
"Нафтогаз" попередив українців про витік газу: перевірте, щоб не стати черговою жертвою
Андрій Хливнюк із "Бумбокс" вперше підтвердив розлучення з дружиною: "Ми з Анею давно не разом"
Із цим краще не жартувати: яку молитву читають перед випіканням паски
Чоловік завжди буде в захваті: стара гуцулка поділилася рецептом курячих ніжок у гарбузі