Якщо ви любите фруктові слабоалкогольні напої, але ніколи не готували їх самостійно, саме час вчитися.
Отже, для приготування домашньої наливки із полуниці, знадобляться такі продукти:
- полуниця свіжа – 1 кг;
- горілка – 1 л.;
- цукор – 500 г.
важливо!
- З вказаної кількості продуктів виходить приблизно 1,7 л полуничної наливки. Однак, кількість готового продукту залежить від соковитості полуниці і може змінюватись в межах 1,6-1,8 л.
Вимиту полуницю викладаємо в чисту скляну банку ємністю 3 літри.
важливо!
- Полуниці для наливки найкраще вибирати стиглу, солодку, ароматну та цілу - зіпсовані або розчавлені ягоди можуть дати неприємний присмак.
Далі за рецептом заливаємо полуницю 1 л горілки та залишаємо наполягати у теплому та світлому місці на 1 добу. За цей час полуниця має стати щільнішою, трохи втратити свій яскравий колір, а горілка забарвиться у гарний кораловий колір.
Польща зібралася перекрити кордон із Україною
Лимон для схуднення не вранці, а перед сном: як правильно вживати, щоб кілограми танули
Син Віктора Павліка заробляє гроші в 3 роки: Катя Репяхова розповіла, що робить
Це буде ваша найздоровіша розсада: як правильно використовувати екстремальний спосіб з окропом
Відокремлюємо ягоди полуниці від горілки за допомогою дрібного сита.
Горілку потрібно перелити в пляшку або банку зі щільною кришкою ємністю 1,5-2 літри і поставити в темне місце - вона деякий час не знадобиться. А ось полуницю знову перекладаємо в трилітрову банку та засипаємо 0,5 кг цукру. Знову ставимо банку з полуницею у тепле світле місце.
Періодично полуницю з цукром потрібно струшувати, щоб цукор швидше розчинився.
Відокремлюємо полуницю від сиропу за допомогою дрібного сита – вона нам більше не знадобиться. Сироп за потреби можна процідити через дрібне сито або кілька шарів марлі до прозорості.
Об'єднуємо горілку та сироп в одній великій банці і перемішуємо.
Швидкостигла полунична наливка готова, можна розливати її по пляшках.
Якщо пляшки щільно закриті, наливка дуже добре зберігається в темному прохолодному місці - льоху, підвалі або у звичайній шафі в коридорі.
Читайте також:
Смачніше ніж будь-який пиріг: рецепт заливного лаваша з м'ясним фаршем
Справжня райська насолода: рецепт рулету з лаваша з крабовими паличками та плавленим сиром
Куди там тієї шаурми: рецепт конвертиків з лавашу з начинкою з курки, сиру та помідорів
Ви закохаєтеся в цю страву: рецепт запіканки з лаваша, курячого фаршу та кабачків