Будь-який вид меду - це потужний антисептик, ліки для зміцнення імунітету, і абсолютно будь-яким смаком він має. Якщо ж у меді є ще й лаванда, це значно розширює його корисні властивості.
У період цвітіння лаванди бджоли не менш охоче, ніж люди відвідують ці поля, тільки ось їх приваблюють не гарні види і можливість зробити яскраві фото, що запам'ятовуються, а нектар лаванди. Говорять, що з 1 га квітучої лаванди працелюбні бджілки можуть зібрати 120-200 кг натурального лавандового меду.
Ось тільки придбати натуральний лавандовий мед високої якості можна лише у Провансі, що у Франції. Саме тому люди навчилися змішувати аромат лаванди із звичайним медом, щоб хоч якось наблизитись до його аромату.
Отже, якщо взяти 200 г меду та додати до нього 1 ч.л. лаванди, то смак повністю зміниться.
Налийте мед у невелику каструлю і додайте суху лаванду. Злегка нагрійте, але не кип'ятіть. Варіть на повільному вогні 20 хвилин|мінути|, потім зніміть з вогню.
Перелийте у банку і закрийте кришкою. Остудіть, а потім помістіть у прохолодну темну шафу на тиждень, щоб мед настоявся.
Молочка до 120 гривень: скільки зараз коштують масло та молоко в українських супермаркетах
Йод проти порожніх грядок: як проста крапля перетворює томати на гігантів
Притулки зачиняються: що чекає на українських біженців у Польщі з листопада
Навіть мізерні пенсії стануть розкішшю в Україні: що готує влада
Через тиждень розігрійте мед, щоб він став рідким, і процідіть, щоб усунути шматочки лаванди. Перелийте його в стерилізовану банку та закрийте кришкою. Цей лавандовий мед зберігається до року в холодній чорній шафі. Використовуйте за потребою.
Читайте також:
Ви будете в захваті: рецепт цибулі в медовому соусі. Ідеально під будь-яке м'ясо
Полуниця буде солодша за мед: спробуйте цей простий засіб і врожай вас здивує
Будуть солодші за мед: скористайтеся цим секретом при догляді за помідорами