Насамперед цибулю нарізаємо пір'ям. Відправляємо в друшляк і обдаємо окропом (ошпарюємо). Так ми позбавляємося гіркої цибулі.
Частину цибулі розкладаємо на дно підготовлених баночок.
Нарізані помідори щільно розподіляємо по банкам. 4 кг розійшлося на 14 баночок. Зверху викладаємо цибулю, що залишилася, робимо цибульну "шапку".
Ми для консервації використовуємо червоний винний оцет 6% (коли треба перераховувати кількість). У рецепті вказані пропорції для маринаду зі столовим оцтом 9%.
Розливаємо маринад банками.
Прикриваємо підготовленими чистими кришками і відправляємо в каструлю на стерилізацію: банки в каструлі заливаємо гарячою водою по "плічка" (до звуження шийки).
Стерилізуємо 0,5-літрові банки з помідорами та цибулею 5 хвилин після закипання води в каструлі.
Після цього добре закриваємо кришками та прибираємо під ковдру, повільно остигати.
Зберігати найкраще ці заготовки у підвалі.
Тарифи на воду раптово перепишуть: 100 гривень за куб у комунальних платежах
Цвіте, але не плодоносить: чому старі яблуні обманюють садівників та як повернути їм урожай
45 хвилин після 19 років тиші: Ірина Білик згадала стосунки з Коляденком, який довго не мав сексу
Службовий роман на робочому столі: 4 знаки Зодіаку, які найчастіше потрапляють у полон офісної пристрасті
Ціла банка йде за пару хвилин: рецепт баклажанної ікри з яблуками та буряками
Така закуска шикарно піде під картоплю: рецепт салату з капусти з яблуками на зиму
