Гострий маринований салат з кабачків та баклажанів, у томатному соусі, можна легко заготовити на зиму без стерилізації.

Продукти Кабачки - 1200 г Баклажани - 550 г Помідори – 1000 г Перець (грунтовий) – 200 г Морква – 200 г Цибуля-порей (без листя) - 90 г Перець гострий (чилі, червоний) – 30 г Часник - 5 зубчиків Хрін (свіжий) - 1 лист Перець горошком (асорті) – 5 шт. Петрушка - 30 г Імбир, свіжий корінь – 10 г Цукор-пісок - 50 г Сіль (велика) – 40 г Олія соняшникова - 50 мл Сік лимонний – 40 мл (за смаком) Лимон - за смаком Оцет 9% - 30 мл

Нарізаємо баклажани кубиком. Уклавши в тарілку, засипаємо 10 г кухонної солі і збризкуємо лимонним соком (5 мл).

Кабачки теж нарізаємо кубиком.

Укладаємо в окрему глибоку миску.

З перців видаляємо серцевину, нарізаємо кубиками.

Моркву крупно натираємо.

Популярні новини зараз

У Софії Ротару з'явилися термінові справи в Москві: планує отримати щонайменше 500 тис. доларів

Грошей потребувати не будете: знаки Зодіаку, яких Зелена Змі в 2025 році обдарує багатством

Ну хоча б тут ціни радують: у супермаркетах подешевшав цукор, але борошно взяло курс на здорожчання

Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."

Показати ще

Лук-порей шаткуємо кільцями.

Усі підготовлені овочі, крім баклажанів, з'єднуємо з кабачками.

Корінь імбиру та часник почистити. У блендері збиваємо томати, не очищаючи від шкірки, часник, гострий перець, асорті перців горошком (можна попередньо потовкти), імбир.

Пюруємо до однорідної маси.

Баклажани обсмажуємо на олії (10 мл).

У каструлю вливаємо частину рослинної олії, що залишилася, кладемо суміш кабачків, моркви, цибулі-порею, перцю, лист хрону. Прогріваємо, поки кабачки не пустять сік (близько 20 хвилин).

Додаємо обсмажені баклажани.

Заправляємо томатною заправкою.

Кладемо сіль та цукор. Кип'ятимо овочеву суміш до 3 хвилин, потім уварюємо до зменшення початкового обсягу на чверть.

Шинкуємо петрушку, додаємо в каструлю. Прогріваємо, щоб зелень змінила колір.

Вливаємо лимонний сік, оцет. Проварюємо овочеву суміш ще 7 хвилин.

Переливаємо гарячий овочевий салат із маринадом у стерилізовані чисті банки, додавши невелику лимонну часточку.

Закриваємо стерилізованою кришкою, перевертаємо.

Накривши вовняною ковдрою, залишаємо овочевий салат на добу остигати.

Салат з кабачків та баклажанів на зиму готовий.

Салат із кабачків та баклажанів на зиму, без стерилізації, зберігати у прохолодному місці.

Читайте також:

Захочеться вистачати по кілька штук: рецепт дерунів з молодих баклажанів та борошна

Це насолода, а не закуска: рецепт молодих баклажанів у медовому соусі

Рецепт найніжнішого паштету з баклажанів із сиром: його захочеться їсти ложками

Облизуватимете тарілку: рецепт м'яса з солодким болгарським перцем і молодими баклажанами