Хочете порадувати себе та близьких смачним та ароматним салатом на зиму? Пропонуємо вам спробувати приготувати найсмачніший грузинський салат на зиму з огірків та помідорів. Це чудова страва, яка зможе зберегти свої свіжі смакові якості протягом зимових місяців.
Докладніше про те, як приготувати закуску за рецептом грузинського салату на зиму з огірків та помідорів читайте у нашому матеріалі.
Для приготування закуски за рецептом грузинського салату на зиму з огірків та помідорів нам знадобиться:
- Огірки 2,5 кг.
- Помідори 1 кг.
- Часник 150 гр.
- Рослинна олія 125 мл.
- Цукор 125 гр.
- Соль 2 ст.л.
- Оцет столовий 9% 125 мл.
- Спеції для салату: перець чорний горошком 10 шт., Лавровий лист 3-4 шт., Коріандр 1 ч. л., хмелі-сунелі 10 гр., Червоний гострий перець 1 ч. л.
Спосіб приготування закуски за рецептом грузинського салату на зиму з огірків та помідорів:
Спочатку для грузинського салату на зиму з огірків та помідорів помідори (1 кг) пропускаємо через велику решітку м'ясорубки у великий емальований таз, потім додаємо сіль (2 ст.л. великого помелу) та цукор (125 гр.).
Потім для грузинського салату на зиму з огірків та помідорів у таз додаємо олію (125 мл) і ставимо його на великий вогонь. Усі інгредієнти для грузинського салату на зиму з огірків та помідорів добре перемішуємо, доводимо суміш до кипіння.
Лимон для схуднення не вранці, а перед сном: як правильно вживати, щоб кілограми танули
Син Віктора Павліка заробляє гроші в 3 роки: Катя Репяхова розповіла, що робить
Це буде ваша найздоровіша розсада: як правильно використовувати екстремальний спосіб з окропом
Ну хоча б тут ціни радують: у супермаркетах подешевшав цукор, але борошно взяло курс на здорожчання
Зменшуємо вогонь до середнього та готуємо грузинський салат на зиму з огірків та помідорів протягом 10-15 хвилин.
Далі для грузинського салату на зиму з огірків та помідорів часник (150 гр) пропускаємо через прес у невелику миску, потім додаємо його в таз із томатною сумішшю.
Далі в грузинський салат на зиму з огірків та помідорів додаємо хмелі-сунелі (10 гр), коріандр (1 ч. л.), червоний гострий перець (1 ч. л.), лавровий лист (3-4 шт.), чорний перець горошком (10 шт.). Усі інгредієнти для грузинського салату на зиму з огірків та помідорів добре перемішуємо.
Додаємо в грузинський салат на зиму з огірків та помідорів столовий оцет (125 мл, 9%) та знову добре перемішуємо всі інгредієнти. Доводимо суміш для грузинського салату на зиму з огірків та помідорів до кипіння на великому вогні.
Нарізаємо огірки (2,5 кг) маленькими півкільцями і додаємо в киплячу томатну суміш. Перемішуємо всі інгредієнти тазу.
Накриваємо таз кришкою та варимо грузинський салат на зиму з огірків та помідорів 10-15 хвилин до повної готовності.
Розкладаємо гарячий грузинський салат на зиму з огірків та помідорів по стерилізованих банках, заповнюючи їх до самого верху.
Щільно закриваємо або закочуємо банки новими стерилізованими кришками.
Перевертаємо банки із салатом і перевіряємо їх на герметичність. Потім залишаємо їх на остигання, накривши зверху ковдрою або теплим пледом.
Зберігаємо банки з приготованим грузинським салатом на зиму з огірків та помідорів у прохолодному та темному місці, трохи далі від нагрівальних приладів.
Приготування смачних страв із доступних інгредієнтів за нашими рецептами - просто та задовільне заняття для всієї родини!
Читайте також:
Братимете по кілька штук в одну руку: рецепт шикарних млинців з кабачків з вівсянкою
Тетя Сара, розкрий секрет: рецепт єврейської намазки на хліб із баклажанів