Для тих, хто не любить поратися з консервацією, закуска з маринованих баклажанів із хріном та імбиром стане справжньою знахідкою. Ще б пак, цю закуску не треба закочувати в банки (овочі маринуються в каструльці), а готова вона вже через кілька днів після приготування. Мариновані баклажани з хріном, імбиром та зеленню виходять досить апетитними та дуже смачними, така закуска відмінно підійде до м'яса та риби.

Отже, щоб приготувати мариновані баклажани з хріном та імбиром, знадобляться такі продукти:

  • баклажани – 1,3 кг;
  • імбир (корінь) – 60 г;
  • хрін (корінь) - 45 г;
  • свіжа зелень (кріп, петрушка, кінза) - 80-100 г;
  • оцет столовий 9% - 80 мл;
  • часник – 100 г;
  • олія рослинна – 40 мл;
  • цукор коричневий – 1 ст. ложка;
  • сіль – 1 ст. ложки.

Баклажани для приготування цієї закуски потрібно брати невеликого (середнього) розміру, бажано молоденькі. Їх слід ретельно помити, обсушити, та був акуратно відрізати хвостик.

У каструлю наливаємо воду та доводимо до кипіння. Занурюємо в киплячу воду цілі баклажани і варимо 6-7 хвилин. Вода має повністю покривати овочі. Потім овочі виймаємо та остуджуємо.

Зелень промиваємо та подрібнюємо.

Коріння імбиру та хрону та часник очищаємо та натираємо на великій тертці.

Популярні новини зараз

Тіна Кароль не змогла обійтися без Світлани Лободи на концерті: "Хто така?.. Краще співатиму"

Володимир Зеленський відреагував на заяви російського диктатора: "Путін бреше, ми не вперше..."

У Софії Ротару з'явилися термінові справи в Москві: планує отримати щонайменше 500 тис. доларів

Грошей потребувати не будете: знаки Зодіаку, яких Зелена Змі в 2025 році обдарує багатством

Показати ще
В охолоджену воду (600 мл) вливаємо олію, оцет, всипаємо цукор і сіль. Перемішуємо до розчинення солі та цукру.

Далі баклажани нарізаємо невеликими кружальцями (товщина кожного має бути 1-1,5 см).

У миску викладаємо один шар баклажанів, посипаємо тертим корінням з часником, посипаємо зеленню.

Потім знову повторюємо всі шари і зверху укладаємо баклажани, що залишилися.

Вливаємо до овочів маринад.

Накриваємо баклажани тарілкою та встановлюємо на неї вантаж. Відправляємо у такому вигляді в холодильник на 4 дні.

Хороша така закуска до обіду, вечері та на свято.

Зберігати закуску можна 1-1,5 тижня в холодильнику, в посуді, що щільно закривається, наприклад в судочці.

Читайте також:

Тільки відвернулися, а його вже немає: рецепт пирога зі свіжими баклажанами, сиром та яйцями

Захочеться хапати відразу двома руками: рецепт ніжних млинців із баклажанів із картоплею

Ця насолода готується в мікрохвильовій печі: рецепт баклажанів з курячим фаршем і сиром

І під картоплю, і просто з хлібом: рецепт заготівлі на зиму з баклажанів "12 негренят"