Кабачок - овоч прямо-таки універсальний, і смажити їх можна, і солити, і маринувати. Пропонуємо всім спробувати приготувати оригінальну і дуже смачну закуску з кабачків, яка чудово доповнить різноманітність літнього столу. А ще ця закуска дуже нагадує на смак мариновані грибочки.
Отже, щоб замаринувати кабачки у часниково-медовому соусі, знадобляться такі продукти:
- молоді кабачки 2 штуки;
- олія 100 мл;
- столовий оцет 3 стіл. ложки;
- мед 2 стіл. ложки;
- часник 2 зубчики;
- кріп за смаком;
- перець гострий стручковий за смаком;
- перець горошком до смаку;
- сіль за смаком.
- часник для маринаду потрібно очистити та дрібно нарізати або пропустити через прес;
- кріп миємо, сушимо і також дрібно нарізаємо ножем. Замість кропу можна взяти й іншу зелень – петрушку, кінзу, базилік, все, що любите;
- дрібно нарізаємо стручок гострого перцю. Його додавайте обережно – страва буде дуже гострим.
Далі складіть у миску нарізані часник, кріп, перець. Додайте мед (або цукор), влийте оцет і олію. Добре перемішайте маринад.
Кабачки злегка відтисніть рукою, сік злийте. Залийте їх маринадом. Добре перемішайте кабачки, можна це зробити руками. Залишіть їх на 2-3 години постояти.
Закуска з маринованих кабачків із медом швидкого приготування готова. Можете подавати її до столу.
Читайте також:
Ніч, коли бажання збуваються самі: таємні ритуали Велесової ночі, про які мовчали відьми
"Ой, Світлано…": Максим Галкін заговорив українською, поки Лобода мовчить
"Ледь не втратила зір!": Аліну Гросу терміново забрала швидка
Трамп осадив путіна за хвастощі "Буревісником" і нагадав - біля берегів рф вже чергує "найбільша у світі" субмарина
Він виходить неймовірно смачним і запашним: рецепт домашнього кабачкового хліба
Такого навіть у ресторані не подадуть: рецепт ситної запіканки з кабачків із бринзою
Таке захочеться їсти майже кожен день: рецепт кабачкових рулетиків зі смаженими грибами
