Кизил – ягода специфічна та в наших краях не дуже поширена. Але це не зробило її менш популярною, адже коли настає сезон збирання врожаю та кизил з'являється на ринках, то довго на прилавках він не затримується. А все це цікавий смак ягід, в які кислі, але в той же час цю кислинку неможливо назвати неприємною.
складові
Кизил 1 кг
Горілка 1 л
Цукор 600 г
Вода 500 мл
Приготування
Кизил вимийте та обсушіть. Засипте в банку, залийте горілкою та накрийте кришкою. Залишіть у темному місці за кімнатної температури на 15–20 днів.
Процідіть рідину. Кизил розімніть і вичавте з нього сік через марлю, складену в кілька шарів.
Цукор змішайте із водою. Доведіть до кипіння і проваріть кілька хвилин, щоб усі кристали розчинилися. Остудіть до кімнатної температури.
Влийте всі рідини в сулію або банку. Закрийте кришкою і залиште в темному місці ще на 15-20 днів.
Читайте також:
Це українською: як приготувати смачний капустняк із пшоном. Рецепт наших бабусь
Як приготувати справжній французький омлет. Невідомий рецепт
Популярні новини зараз
Показати ще
Їм більше не байдуже: 4 знаки Зодіаку, які перестали бути зручними
15 гривень - і гроші в кишен: Укрпошта зненацька порвала банківську систему, що змвнилось для українців
Прощавай, самотність: 3 знаки Зодіаку, до яких дуже скоро прийде кохання
"Я у процесі": заміжня Олена Кравець чесно розповіла про кохання, яке ще попереду
Всього лише три картоплі, тертка та яйце: як швидко приготувати ситний перекус. Рецепт