Кизил – ягода специфічна та в наших краях не дуже поширена. Але це не зробило її менш популярною, адже коли настає сезон збирання врожаю та кизил з'являється на ринках, то довго на прилавках він не затримується. А все це цікавий смак ягід, в які кислі, але в той же час цю кислинку неможливо назвати неприємною.
складові
Кизил 1 кг
Горілка 1 л
Цукор 600 г
Вода 500 мл
Приготування
Кизил вимийте та обсушіть. Засипте в банку, залийте горілкою та накрийте кришкою. Залишіть у темному місці за кімнатної температури на 15–20 днів.
Процідіть рідину. Кизил розімніть і вичавте з нього сік через марлю, складену в кілька шарів.
Цукор змішайте із водою. Доведіть до кипіння і проваріть кілька хвилин, щоб усі кристали розчинилися. Остудіть до кімнатної температури.
Влийте всі рідини в сулію або банку. Закрийте кришкою і залиште в темному місці ще на 15-20 днів.
Читайте також:
Це українською: як приготувати смачний капустняк із пшоном. Рецепт наших бабусь
Як приготувати справжній французький омлет. Невідомий рецепт
Популярні новини зараз
Показати ще
Одружений батько 5 дітей охороняв школу і паралельно вимагав інтиму від 14-річної учениці: Полтава у шоці
Герой "Холостяка" чи зрадник мистецтва?: Яніна Соколова рознесла Цимбалюка перед прем'єрою шоу
Куряче філе у вершково-сирному раю: ніжне м'ясо в густому соусі, від якого неможливо відірватися, рецепт
Такої ціни не чекали: що чекає на українців із газовими платіжками з 1 листопада
Всього лише три картоплі, тертка та яйце: як швидко приготувати ситний перекус. Рецепт