Запіканки - це найзручніший кулінарний винахід усіх часів. Макаронна запіканка з фаршем та гарбузом — це ситна і багата на смаки страва, яка стане гарною відповіддю на запитання "Що приготувати на вечерю?"
- Яловичина300 г
- Гарбуз 300 гр
- Макарони 200 гр
- Цибуля ріпчаста1 шт.
- Часник, зубчики2 шт.
- Томати2 шт.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений на смак
- Приправа до м'яса на смак
- Сир твердий100 г
- Олія соняшникова60 мл
- Приправа «Італійські трави» 10 г
Гарбуз очистіть від шкірки та насіння. Наріжте кубиками і обсмажте на розігрітій 30 мл сковороді протягом 6-8 хвилин. Додайте італійські трави та перемішайте.
М'ясо помийте, наріжте шматками. Цибулю та часник очистіть. Пропустіть разом через м'ясорубку. Нагрійте сковороду з 30 мл олії та обсмажте фарш, постійно перемішуючи, близько 10 хвилин.
Помідори обшпарьте, зніміть шкірку і дрібно наріжте. Додайте у фарш, посоліть, поперчіть, всипте спеції та перемішайте. Готуйте разом 2 хвилини.
Макарони покладіть у киплячу підсолену воду і варіть згідно з інструкцією на упаковці. Відкиньте готові макарони на друшляк, щоб стекла вода.
Для соусу в сотейнику розтопіть вершкове масло|мастило|, додайте|добавляйте| муку|борошно| і смажте 1 хвилину. Влийте вершки, додайте жовток, сіль, перець та готуйте кілька хвилин.
Снігу по пояс і мінус 15: "Льодовиковий період" увірвався в Україну - погода на вихідні влаштує Апокаліпсис
Це буде ваша найздоровіша розсада: як правильно використовувати екстремальний спосіб з окропом
Вся правда їм приходить уві сні: 5 знаків Зодіаку, які бачать пророчі сни
Віра Брежнєва одразу після потяга несподівано опинилася у Києві: українці шоковані
Продукти, які необхідні для приготування соусу до запіканки:
- олія вершкове 73% 20 г;
- борошно пшеничне 20 г;
- вершки 15% 200мл;
- яйце куряче, жовток 1 шт.;
- сіль за смаком;
- перець чорний мелений на смак.
Глибоку форму змастіть олією, викладіть у неї макарони, зверху кубики гарбуза, але в них шар м'ясного фаршу.
Залийте інгредієнти вершковим соусом та посипте тертим сиром. Запікайте 30 хвилин|мінути| при температурі 180°C до золотистої скоринки.
Читайте також:
Його називають "м'ясо-хліб": старовинний єврейський рецепт, який обов'язково потрібно спробувати
У цю страву закохуються назавжди: рецепт запіканки з молодих кабачків із беконом та сиром
Смакування та насолода: рецепт ситної картопляно-грибної запіканки з вершками
Ніжність та насолода: рецепт салату "Краб під шубою" з рисом, сиром та сухариками