Запіканки - це найзручніший кулінарний винахід усіх часів. Макаронна запіканка з фаршем та гарбузом — це ситна і багата на смаки страва, яка стане гарною відповіддю на запитання "Що приготувати на вечерю?"

  • Яловичина300 г
  • Гарбуз 300 гр
  • Макарони 200 гр
  • Цибуля ріпчаста1 шт.
  • Часник, зубчики2 шт.
  • Томати2 шт.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений на смак
  • Приправа до м'яса на смак
  • Сир твердий100 г
  • Олія соняшникова60 мл
  • Приправа «Італійські трави» 10 г

Гарбуз очистіть від шкірки та насіння. Наріжте кубиками і обсмажте на розігрітій 30 мл сковороді протягом 6-8 хвилин. Додайте італійські трави та перемішайте.

М'ясо помийте, наріжте шматками. Цибулю та часник очистіть. Пропустіть разом через м'ясорубку. Нагрійте сковороду з 30 мл олії та обсмажте фарш, постійно перемішуючи, близько 10 хвилин.

Помідори обшпарьте, зніміть шкірку і дрібно наріжте. Додайте у фарш, посоліть, поперчіть, всипте спеції та перемішайте. Готуйте разом 2 хвилини.

Макарони покладіть у киплячу підсолену воду і варіть згідно з інструкцією на упаковці. Відкиньте готові макарони на друшляк, щоб стекла вода.

Для соусу в сотейнику розтопіть вершкове масло|мастило|, додайте|добавляйте| муку|борошно| і смажте 1 хвилину. Влийте вершки, додайте жовток, сіль, перець та готуйте кілька хвилин.

Популярні новини зараз

Снігу по пояс і мінус 15: "Льодовиковий період" увірвався в Україну - погода на вихідні влаштує Апокаліпсис

Це буде ваша найздоровіша розсада: як правильно використовувати екстремальний спосіб з окропом

Вся правда їм приходить уві сні: 5 знаків Зодіаку, які бачать пророчі сни

Віра Брежнєва одразу після потяга несподівано опинилася у Києві: українці шоковані

Показати ще

Продукти, які необхідні для приготування соусу до запіканки:

  • олія вершкове 73% 20 г;
  • борошно пшеничне 20 г;
  • вершки 15% 200мл;
  • яйце куряче, жовток 1 шт.;
  • сіль за смаком;
  • перець чорний мелений на смак.

Глибоку форму змастіть олією, викладіть у неї макарони, зверху кубики гарбуза, але в них шар м'ясного фаршу.

Залийте інгредієнти вершковим соусом та посипте тертим сиром. Запікайте 30 хвилин|мінути| при температурі 180°C до золотистої скоринки.

Читайте також:

Його називають "м'ясо-хліб": старовинний єврейський рецепт, який обов'язково потрібно спробувати

У цю страву закохуються назавжди: рецепт запіканки з молодих кабачків із беконом та сиром

Смакування та насолода: рецепт ситної картопляно-грибної запіканки з вершками

Ніжність та насолода: рецепт салату "Краб під шубою" з рисом, сиром та сухариками