Аджика по-єврейськи – це унікальний та самобутній рецепт, який є автентичним кулінарним рецептом єврейських сімей в Одесі.
Докладніше про те, як приготувати заготівлю за рецептом незвичайної аджики по-єврейськи читайте у нашому матеріалі.
Для приготування заготовки за рецептом незвичайної аджики по-єврейськи нам знадобиться:
- Помідори - 2,5 кг
- Перець болгарський червоний - 1 кг.
- Яблука - 1 кг (добре якщо вони будуть кислі, у мене кисло-солодкі)
- Морква - 1 кг
- Соль — 3 ст.л.
- Цукор — 3 ст.л.
- Оцет 9% - 1/2 склянки
- Олія - 1 склянка
- Часник - 200 гр
- Червоний гострий перець за смаком
Спосіб приготування заготовки за рецептом незвичайної аджики по-єврейськи:
Ми починаємо приготування аджики по-єврейськи з підготовки болгарського перцю - миємо його і очищаємо від плодоніжок, потім знову миємо, щоб позбутися кісточок.
Далі займемося яблуками для аджики по-єврейськи і виріжемо серцевину, а помідори також помиємо. Моркву для аджики по-єврейськи очистимо від шкірки. Гострий перець для аджики по-єврейськи ретельно помиємо та видалимо з нього кісточки.
Лимон для схуднення не вранці, а перед сном: як правильно вживати, щоб кілограми танули
Снігу по пояс і мінус 15: "Льодовиковий період" увірвався в Україну - погода на вихідні влаштує Апокаліпсис
Вся правда їм приходить уві сні: 5 знаків Зодіаку, які бачать пророчі сни
Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."
Тепер перейдемо до обробки всіх інгредієнтів для аджики єврейською. Помідори, болгарський перець, гострий перець, морква, часник та яблука пропустимо через м'ясорубку. Отримана маса для аджики по-єврейськи стане зернистою та ароматною.
Перенесемо отриману масу для аджики по-єврейськи на повільний вогонь і додамо олію, сіль, цукор і оцет. Доведемо до кипіння і варитимемо аджику по-єврейськи близько години.
Поки аджика по-єврейськи вариться, підготуємо банки – помиємо їх та обдаємо оцтом. Якщо у вас є кришки, що закручуються, то також обдайте їх разом з банками. Якщо ні, то доведеться трохи простерилізувати кришки.
Гарячу аджику по-єврейськи перелийте в банки і щільно закатайте їх. Переверніть банки з аджикою по-єврейськи та залиште остигати під ковдрою.
Коли аджика по-єврейськи повністю охолоне, переверніть банки і зберігайте їх у прохолодному та темному місці до зими або доти, доки не захочете скуштувати цей смачний соус – аджику по-єврейськи.
Читайте також:
Взимку ви насолоджуватиметеся щодня: рецепт маринованих огірків з помідорами черрі по-польськи
Тетя Циля поганого не приготує: рецепт єврейської сирно-хлібної запіканки з сиром та помідорами
За добавку доведеться позмагатися: рецепт курячих сердець у сметані з цибулею