Аджика по-єврейськи – це унікальний та самобутній рецепт, який є автентичним кулінарним рецептом єврейських сімей в Одесі.

Докладніше про те, як приготувати заготівлю за рецептом незвичайної аджики по-єврейськи читайте у нашому матеріалі.

Для приготування заготовки за рецептом незвичайної аджики по-єврейськи нам знадобиться:

  • Помідори - 2,5 кг
  • Перець болгарський червоний - 1 кг.
  • Яблука - 1 кг (добре якщо вони будуть кислі, у мене кисло-солодкі)
  • Морква - 1 кг
  • Соль — 3 ст.л.
  • Цукор — 3 ст.л.
  • Оцет 9% - 1/2 склянки
  • Олія - ​​1 склянка
  • Часник - 200 гр
  • Червоний гострий перець за смаком

Спосіб приготування заготовки за рецептом незвичайної аджики по-єврейськи:

Ми починаємо приготування аджики по-єврейськи з підготовки болгарського перцю - миємо його і очищаємо від плодоніжок, потім знову миємо, щоб позбутися кісточок.

Далі займемося яблуками для аджики по-єврейськи і виріжемо серцевину, а помідори також помиємо. Моркву для аджики по-єврейськи очистимо від шкірки. Гострий перець для аджики по-єврейськи ретельно помиємо та видалимо з нього кісточки.

Популярні новини зараз

Ви закохаєтеся в цю страву: рецепт вінегрету в лаваші з додаванням квасолі

Забирають прямо з машини: автомобілістів попередили про "дорожню мобілізацію" на трасах

Тепер уже не лише повістки: українцям розповіли, чого чекати від ТЦК

Навіть "смужку" показала: відома українська блогерка похвалилася "дорослими фото"

Показати ще

Тепер перейдемо до обробки всіх інгредієнтів для аджики єврейською. Помідори, болгарський перець, гострий перець, морква, часник та яблука пропустимо через м'ясорубку. Отримана маса для аджики по-єврейськи стане зернистою та ароматною.

Перенесемо отриману масу для аджики по-єврейськи на повільний вогонь і додамо олію, сіль, цукор і оцет. Доведемо до кипіння і варитимемо аджику по-єврейськи близько години.

Поки аджика по-єврейськи вариться, підготуємо банки – помиємо їх та обдаємо оцтом. Якщо у вас є кришки, що закручуються, то також обдайте їх разом з банками. Якщо ні, то доведеться трохи простерилізувати кришки.

Гарячу аджику по-єврейськи перелийте в банки і щільно закатайте їх. Переверніть банки з аджикою по-єврейськи та залиште остигати під ковдрою.

Коли аджика по-єврейськи повністю охолоне, переверніть банки і зберігайте їх у прохолодному та темному місці до зими або доти, доки не захочете скуштувати цей смачний соус – аджику по-єврейськи.

Читайте також:

Взимку ви насолоджуватиметеся щодня: рецепт маринованих огірків з помідорами черрі по-польськи

Тетя Циля поганого не приготує: рецепт єврейської сирно-хлібної запіканки з сиром та помідорами

За добавку доведеться позмагатися: рецепт курячих сердець у сметані з цибулею