Гречка та печінка – дуже корисне поєднання, ось тільки не всі його люблять і розуміють. І ось тут щось спадає на згадку анекдот: "-Ви не любите кішок? -Та ви просто не вмієте їх готувати!" Пропонуємо вам приготувати смачний та корисний паштет із гречки з курячою печінкою.
Отже, щоб приготувати смачний натуральний паштет із курячої печінки з гречкою на святковий стіл, знадобиться такий набір продуктів:
- куряча печінка – 300 г;
- гречана крупа – 100 г;
- цибулина;
- багет – 1 штука;
- нерафінована соняшникова олія - 3 ст. л.;
- сіль - 1/2 ч. л.;
- мелений мускатний горіх - 1 щіпка;
- перець чорний мелений за смаком;
- зелень кропу для прикраси;
- журавлини ягоди для прикраси.
Відміряємо необхідну кількість гречаної крупи, перекладаємо її в сотейник, заливаємо 300 мл води і варимо до готовності - приблизно 20 хвилин на повільному вогні.
Цибулю потрібно дрібно нашаткувати і обсмажити до прозорості на олії. При цьому форма нарізки та розмір принципового значення не мають, тому що все одно це все подрібнюватиметься.
300 г курячої печінки потрібно добре вимити і нарізати шматочками. Додаємо курячу печінку до цибулі та обсмажуємо 2-3 хвилини, помішуючи.
Якщо ви досить розумні, то ви зробите це: навіщо садівники обв'язують дерева колготками
Огірки будуть ніжними та смачними: як молоко допоможе отримати ідеальний урожай
Грошей потребувати не будете: знаки Зодіаку, яких Зелена Змі в 2025 році обдарує багатством
Гідна страва для новорічного столу: рецепт салату "Сніжок" з куркою та кукурудзою, щоб хоч десь був сніг
Додаємо на сковорідку 1/2 чайної ложки солі, 1 щіпку меленого мускатного горіха та чорний мелений перець за смаком.
Додаємо в сковороду до печінки гречку, солимо до смаку і перемішуємо.
Подрібнюємо печінку з гречкою за допомогою м'ясорубки чи блендера. Можна додати вершки, якщо маса надто густа.
Викладаємо паштет із курячої печінки з гречкою на скибочки багету і прикрашаємо ягодами журавлини та зеленню кропу.
Читайте також:
А ось тепер спробуйте не попросити добавки: рецепт паштету із молодої квасолі з яйцями
Рецепт найніжнішого паштету з баклажанів із сиром: його захочеться їсти ложками