Щоб приготувати бананові оладки з вівсянкою на кефірі, знадобляться такі продукти:
- 1 стакан вівсяних пластівців;
- 2 середніх дуже стиглих банана;
- 1,5–2 стакани кефіру жирністю 3,2%;
- 1,5 стакана манки;
- 3 яйця;
- 3 ст. л. рослинної олії;
- 2–3 ст. л. цукру;
- цедра 1 апельсина;
- 0,5 ч. л. соди;
- 0,5 ч. л. солі.
Приготуйте тісто для оладок. Всипте манну крупу і вівсяні пластівці в чашу блендера, в кофемолку (партіями) або в ступку. Подрібните до здобуття суміші однорідної консистенції.
Суміш, що вийшла, залийте кефіром кімнатної температури. Перемішайте і залиште для набухання. Чим більше така суміш простоїть, тим ніжніше вийдуть оладочки (мінімум 15 мин.).
Коли вівсянка з манкою помітно увелічатся в об'ємі, перемішайте, добавьте заздалегідь збиті до однорідності яйця, сіль, цукор, соду і рослинну олію.
Банани вимийте, очистите і подрібните в блендере до здобуття пюре. Можна просто розім'яти їх вилкою. Добавьте апельсинову цедру. Ретельно перемішайте.
Додайте пюре з бананів до теста з манки і вівсяних пластівців з кефіром, ретельно перемішайте. Розігрійте на середньому вогні сковороду з товстим дном. Перед смажінням змастіть рослинною олією.
Тепер буде легше: графіки відключення світла 23 листопада – Укренерго потішило українців
У вас є 3 дні, а потім штраф: в Україні оновили правила мобілізації, що потрібно знати після отримання повістки
Син Віктора Павліка заробляє гроші в 3 роки: Катя Репяхова розповіла, що робить
Це буде ваша найздоровіша розсада: як правильно використовувати екстремальний спосіб з окропом
Ложкою викладайте тісто і смажте оладочки, з одного боку під кришкою 1–1,5 мин. Потім перевертайте і смажте вже без кришки до готовності. Всі наступні порції можна смажити без масла. Подавайте гарячими.
Читайте також: