У світі кулінарії завжди цікаво відкривати для себе нові смаки та сміливо експериментувати з продуктами. Одним із дивовижних та смачних приготувань, які можна приготувати вдома, є приправа із сушених баклажанів та солодкого перцю.
Докладніше про те, як приготувати приправу із сушених баклажанів і солодкого перцю читайте в нашому матеріалі.
Для приготування приправи з сушених баклажанів та солодкого перцю нам знадобиться:
Баклажани – 500 г Олія рослинна – 20 мл Перець чилі – 15-20 г Розмарин сушений – ½ ч. ложки Сіль – за смакомСпосіб приготування приправи із сушених баклажанів та солодкого перцю:
У процесі приготування приправи з сушених баклажанів та солодкого перцю знадобиться пергаментний папір та паперові рушники.
Баклажани для приправи з сушених баклажанів та солодкого перцю миємо та осушуємо. Ріжемо їх тонкими кружальцями завтовшки близько 2-3 мм.
Усі проблеми вирішаться до початку 2025 року: з якими знаками Зодіаку 2024 попрощається успіхом
Володимир Зеленський відреагував на заяви російського диктатора: "Путін бреше, ми не вперше..."
У Софії Ротару з'явилися термінові справи в Москві: планує отримати щонайменше 500 тис. доларів
У вас є 3 дні, а потім штраф: в Україні оновили правила мобілізації, що потрібно знати після отримання повістки
Деко застилаємо пергаментним папером і викладаємо частину нарізаних баклажанів. Солимо. Залишаємо на 20 хвилин. Включаємо духовку для розігріву до 100-110 градусів. Бажано використовувати режим конвекції для приправи із сушених баклажанів та солодкого перцю. Через час промокаємо кожен кружечок баклажана паперовим рушником для приправи із сушених баклажанів та солодкого перцю.
Перець чилі очищаємо від насіння і дрібно ріжемо для приправи із сушених баклажанів та солодкого перцю Змащуємо баклажани частиною рослинної олії для приправи із сушених баклажанів та солодкого перцю.
Посипаємо баклажани сушеним розмарином, розподіляємо шматочки перцю чилі. Далі відправляємо баклажани сушитись у духовку на 30-40 хвилин при температурі 100-110 градусів. Під час сушіння 4-5 разів відкриваємо дверцята духовки, випускаємо пару.
Остуджуємо баклажанні чіпси прямо на пергаменті. Потім акуратно знімаємо їх. Так само готуємо наступні партії баклажанів для приправи з сушених баклажанів і солодкого перцю і відправляємо в духовку.
Виходять такі сухі, ароматні та смачні чіпси з баклажанів. Сушені баклажани можна зберігати до двох тижнів у герметичній банці, коробці або пакеті в темному місці. Ідеальна температура зберігання чіпсів становить близько 20 градусів.
Сушені баклажани можна використовувати та в такому вигляді, але краще їх подрібнити й перетворити на приправу, якою користуватися набагато зручніше.
Складаємо сушені баклажани у чашу блендера. Подрібнюємо до стану великої крихти для приправи із сушених баклажанів та солодкого перцю.
Приправа із сушених баклажанів готова. Вона обов'язково стане в пригоді при приготуванні смачних та ароматних страв.
Читайте також:
Вас благатимуть, щоб готували таке щодня: рецепт соковитих домашніх біляшів з м'ясом на кефірі
Спокуса від тітки Сари: рецепт незвичайної аджики по-єврейськи