Щоб приготувати курячі гомілки в пікантному соусі, надихнувшись смаками Азії, необхідні такі продукти:
- 800 г курячих гомілок ;
- 6 ст. л. соєвого соусу;
- 5 ст. л. кетчупу або томатного соусу;
- ½ перцю чилі ;
- 3 зубчики часнику ;
- 2 ст. л. соняшникової олії;
- 1 ст. л. кунжуту (для подачі) ;
- сіль та перець до смаку.
Увімкніть розігріватися духовку до 180 градусів та підготуйте м’ясо. Візьміть 800 г курячих ніжок, помийте та обсушіть паперовим рушником. Перекладіть у миску, додайте сіль та перець до смаку, скропіть 2 ст. л. соняшникової олії, добре перемішайте та поставте запікатися за температури 180 градусів на 25 хвилин.
Поки готуються гомілки, приготуйте соус до них. У невеликій мисці з'єднайте 6 ст. л. соєвого соусу, 5 ст. л. кетчупу чи томатного соусу, подрібнені 3 зубчики часнику та половину перцю чилі. Вилийте соус на пательню, зробіть середній вогонь і випарюйте протягом 3-5 хвилин, поки соус не загусне.
Готові курячі ніжки дістаньте з духовки та викладіть до пательні з соусом.
Тушкуйте ніжки протягом 5 хвилин, періодично помішуючи так, щоб вони рівномірно вкрилися соусом. Подавайте гарячими, посипавши чорним або звичайним кунжутом.
Важливо!
Грінки - це минуле століття: рецепт салату "Шпротик", який стане зіркою новорічного столу
Це мають зробити всі клієнти ПриватБанку до 1 грудня 2024 року: що потрібно встигнути
Лимон для схуднення не вранці, а перед сном: як правильно вживати, щоб кілограми танули
У вас є 3 дні, а потім штраф: в Україні оновили правила мобілізації, що потрібно знати після отримання повістки
- Для насиченого аромату можна на кожну ніжку покласти гілочку розмарину, а ще одну – додати в соус. Якщо любите відчувати гостринку, збільште кількість перцю чилі та часнику в соусі до свого смаку.
Читайте також:
Вас благатимуть, щоб готували таке щодня: рецепт соковитих домашніх біляшів з м'ясом на кефірі
Цей аромат заповнить усю квартиру: рецепт відкритих пиріжків з м'ясом
"Осіння насолода": рецепт найніжнішого м'яса, запеченого з гарбузом у духовці
Що буде з цінами на м'ясо, фрукти та овочі: українцям розповіли, до чого готуватись