Цвітну капусту люблять і цінують за ніжний, делікатний смак і, безсумнівно, за її корисність, адже цей овоч багатий на вітаміни і мінерали, легко засвоюється і сприяє зміцненню організму. Унікальність її ще й у тому, що завдяки ніжно-нейтральному смаку кольорову капусту можна поєднувати з різними продуктами.
Щоб приготувати цвітну капусту на зиму в томатній заливці, знадобляться такі продукти:
- цвітна капуста 1¹⁄₂ кг;
- сіль 2 ст. ложки + для варіння;
- помідори 2 кг;
- болгарські перці 6 штук;
- невеликі голівки часнику 2 штуки;
- цукор 100 г;
- олія 200 мл;
- оцет 9% 100 мл.
Починаємо готувати цвітну капусту в томатній заливці на зиму з того, що головку цвітної капусти потрібно очистити від листя і зрізати з качанчика окремі суцвіття.
Ці суцвіття за бажання можна розрізати на менші шматочки.
Далі суцвіття відварюємо у підсоленій воді 5 хвилин після закипання, після чого відкидаємо на друшляк і трохи потрібно остудити.
Далі готуємо інгредієнти для томатного соусу.
Народилася красивою, але... Раміна Есхакзай розповіла, чи робила щось зі своїм обличчям
Усі проблеми вирішаться до початку 2025 року: з якими знаками Зодіаку 2024 попрощається успіхом
Автомобілістів попередили: тепер хочуть позбавляти прав
Грінки - це минуле століття: рецепт салату "Шпротик", який стане зіркою новорічного столу
Очистіть часникові зубчики від лушпиння та пропустіть їх через прес.
Солодкий перець вимити, очистити від насіння і розрізати кілька частин.
Тепер про помідори. Їх краще вибирати добре дозрілі, м'ясистих сортів - у таких рідкі насінні коробочки зовсім невеликі. Тому і сам соус буде густішим і насиченішим.
Помідори нам потрібно очистити від шкірки. Достатньо для цього опустити їх спочатку на 1 хвилину в окріп і відразу перекласти в дуже холодну воду. Шкірка після такої контрастної зміни температур знімається на раз-два, дуже легко.
Читайте також:
Взимку ви відкриватимете по дві банки за раз: рецепт аджики з хріном на зиму
Так робила тітка Сара з Одеси: рецепт консервованої цвітної капусти з томатом на зиму
Взимку ви будете в захваті від своїх страв: рецепт приправи із сушених баклажанів та солодкого перцю