Цвітну капусту люблять і цінують за ніжний, делікатний смак і, безсумнівно, за її корисність, адже цей овоч багатий на вітаміни і мінерали, легко засвоюється і сприяє зміцненню організму. Унікальність її ще й у тому, що завдяки ніжно-нейтральному смаку кольорову капусту можна поєднувати з різними продуктами.

Щоб приготувати цвітну капусту на зиму в томатній заливці, знадобляться такі продукти:

  • цвітна капуста 1¹⁄₂ кг;
  • сіль 2 ст. ложки + для варіння;
  • помідори 2 кг;
  • болгарські перці 6 штук;
  • невеликі голівки часнику 2 штуки;
  • цукор 100 г;
  • олія 200 мл;
  • оцет 9% 100 мл.

Починаємо готувати цвітну капусту в томатній заливці на зиму з того, що головку цвітної капусти потрібно очистити від листя і зрізати з качанчика окремі суцвіття.

Ці суцвіття за бажання можна розрізати на менші шматочки.

Далі суцвіття відварюємо у підсоленій воді 5 хвилин після закипання, після чого відкидаємо на друшляк і трохи потрібно остудити.

Далі готуємо інгредієнти для томатного соусу.

Популярні новини зараз

Народилася красивою, але... Раміна Есхакзай розповіла, чи робила щось зі своїм обличчям

Усі проблеми вирішаться до початку 2025 року: з якими знаками Зодіаку 2024 попрощається успіхом

Автомобілістів попередили: тепер хочуть позбавляти прав

Грінки - це минуле століття: рецепт салату "Шпротик", який стане зіркою новорічного столу

Показати ще

Очистіть часникові зубчики від лушпиння та пропустіть їх через прес.

Солодкий перець вимити, очистити від насіння і розрізати кілька частин.

Тепер про помідори. Їх краще вибирати добре дозрілі, м'ясистих сортів - у таких рідкі насінні коробочки зовсім невеликі. Тому і сам соус буде густішим і насиченішим.
Помідори нам потрібно очистити від шкірки. Достатньо для цього опустити їх спочатку на 1 хвилину в окріп і відразу перекласти в дуже холодну воду. Шкірка після такої контрастної зміни температур знімається на раз-два, дуже легко.

Помідори та перці подрібнюємо за допомогою м'ясорубки або блендера.
Вилийте томатну масу в каструлю. Додайте часник, сіль, цукор, олію та оцет.
Доведіть масу до кипіння. Варимо разом близько 10 хвилин - більше, напевно, і не варто, тому що цвітна капуста дуже ніжна - може розваритися в кашу. Знаючи її особливість, і помішувати теж варто дуже обережно.
Розкладіть капусту по стерилізованих банках і залийте томатним соусом. Закатайте, переверніть, укутайте, а після остигання заберіть у прохолодне місце.

Читайте також:

Взимку ви відкриватимете по дві банки за раз: рецепт аджики з хріном на зиму

Так робила тітка Сара з Одеси: рецепт консервованої цвітної капусти з томатом на зиму

Взимку ви будете в захваті від своїх страв: рецепт приправи із сушених баклажанів та солодкого перцю

Всі будуть просити у вас цей рецепт: готуємо найсмачнішу ікру із зелених помідорів та буряків на зиму