Споконвіку в народі за шипшиною закріпилося ім'я "лікар лісу". Ще б пак, серед усіх рослин шипшина має найвищу вітамінну активність. До того ж у цій чудо-ягоді більше вітаміну С, ніж у чорній смородині та лимоні, тому шипшину застосовують при авітамінозі та для підвищення імунітету. Так що хоча б одна баночка варення з шипшини з яблуками та апельсином має бути в кожному будинку.
Отже, щоб приготувати ароматне варення із шипшини, яблук та цитрусових, необхідно взяти такий набір продуктів:
- шипшина 1200 г;
- кисло-солодке яблуко 1 штука;
- апельсин 1 штука;
- лимони 2 штуки;
- вода 1400 мл;
- 1 кг цукру.
Розрізаємо кожну ягоду шипшини на половинки і видаляємо насіння. М'якуш шипшини можна залишити половинками або розрізати ще на кілька частин.
У жодному разі їх не ріжте: варення з цілісних груш, яких будуть всі в захваті
Ви не заспокоїтеся, поки не з'їсте всю банку: рецепт варення з кавунових скоринок по-грузинськи
Пенсіонерам поставили жорсткий ультиматум: мізерні пенсії чи вільне плавання
Аномальна погода у листопаді: які сюрпризи чекають українців. Прогноз
500 грн за ялинку на дзеркалі: за що в Україні карають водіїв на місці
"Це дорого, але рятує шлюб": Гвоздьова шокувала зізнанням про няню та розповіла, чим заробляє після танців
Просто незабутній смак: рецепт варення "Мохіто" з молодих кабачків та м'яти з лимоном
