Споконвіку в народі за шипшиною закріпилося ім'я "лікар лісу". Ще б пак, серед усіх рослин шипшина має найвищу вітамінну активність. До того ж у цій чудо-ягоді більше вітаміну С, ніж у чорній смородині та лимоні, тому шипшину застосовують при авітамінозі та для підвищення імунітету. Так що хоча б одна баночка варення з шипшини з яблуками та апельсином має бути в кожному будинку.
Отже, щоб приготувати ароматне варення із шипшини, яблук та цитрусових, необхідно взяти такий набір продуктів:
- шипшина 1200 г;
- кисло-солодке яблуко 1 штука;
- апельсин 1 штука;
- лимони 2 штуки;
- вода 1400 мл;
- 1 кг цукру.
Розрізаємо кожну ягоду шипшини на половинки і видаляємо насіння. М'якуш шипшини можна залишити половинками або розрізати ще на кілька частин.
У жодному разі їх не ріжте: варення з цілісних груш, яких будуть всі в захваті
Ви не заспокоїтеся, поки не з'їсте всю банку: рецепт варення з кавунових скоринок по-грузинськи
Його називають "Весняна насолода": рецепт салату з молодою редискою, куркою та яйцем
"Росію повністю затопить": відома провісниця розповіла, коли в Україні настане світ
Навіть хімія не потрібна: чим відмити унітаз від потік. Простий лайфхак
Безкоштовні газові лічильники: хто з українців зможе отримати новий пристрій
Просто незабутній смак: рецепт варення "Мохіто" з молодих кабачків та м'яти з лимоном