Драники з м'ясом у горщику - це смачна, ситна страва, яка відмінно підійде до обіднього столу або вечері. Особливо смачно вживати у гарячому вигляді зі сметаною.
Для приготування драників у горщику візьмемо такі продукти:
- 500 г м'яса (свинина, яловичина, куряче філе);
- 1-2 цибулини;
- рослинна олія для смаження;
- 200 мл сметани.
Драники:
- 1 кг картоплі;
- 2-3 ст.л. муки;
- 2 яйця;
- сіль перець.
М'ясо нарізати невеликими шматочками та обсмажити до рум'яності.
Додати цибулю до м'яса та обсмажити до рум'яності цибулі, потім додати води, накрити кришкою та гасити до готовності м'яса. Якщо у вас куряче філе, води додавати не треба.
Картоплю вимити, очистити і натерти на дрібній терці. Злити зайву рідину.
На сковороду з розігрітою олією ложкою викласти картопляну масу, формуючи оладки і обсмажити з двох боків до утворення золотистої скоринки.
Перекласти в горщики драники чергуючи з м'ясом: шар драників, шар м'яса.
Залити сметанним соусом в якому смажилося м'ясо і потомити в духовці 15 хвилин при низькій температурі (приблизно 120 градусів)
Популярні новини зараз
Показати ще