Яйця по-шотландськи - традиційна страва британської кухні, яка є вареними яйцями у фарші та панірувальних сухарях. Вважається, що ця закуска вперше була приготовлена ​​та подана на сніданок у Лондоні у 1738 році. У ті часи яйця шотландською рекомендувалося подавати гарячими під соусом, проте згодом ця страва перетворилася на холодну закуску для пікніка.

Отже, щоб приготувати яйця шотландською, потрібні такі продукти:

  • свинячий фарш 400 г
  • Курячі яйця 6 шт.
  • Борошно пшеничне 1 ст. л.
  • Панірувальні сухарі 2 ст. л.
  • Соняшникова олія 100 мл
  • Розчин 1/4 год. л.
  • Перець чилі 1/2 ч. л.
  • Мускатний горіх 1/2 ч. л.
  • мелений коріандр 1/2 ч. л.
4 яйця відваріть некруто. Для цього опустіть їх у киплячу воду та варіть протягом 2 хвилин.

Готові яйця залийте холодною водою та залиште на 10 хвилин. Охолоджені яйця очистіть від шкаралупи.

У фарш додайте 1 сире яйце, сіль, перець чилі, мускатний горіх та коріандр. Ретельно перемішайте.

У плоску тарілку насипте трохи борошна. Обвалюйте в ній очищені яйця.

Вологими руками сформуйте з фаршу коржі товщиною приблизно 1 см, діаметром – 8-9 см. У центр кожного коржика покладіть варене яйце. Сформуйте кульки так, щоб фарш повністю покривав яйце.

У глибокій мисці збийте яйце. У плоску тарілку насипте панірувальні сухарі. Зануріть кульки в яєчну суміш, а потім обваляйте в сухарях.

Готові кульки обсмажте у великій кількості олії до золотистої скоринки.