Овочева ікра завжди виходить ніжною, ароматною і відмінно поєднується з більшістю страв, багата на вітаміни і клітковину і неймовірно корисна як дорослим, так і дітям.
Інгредієнти для "Ікра овочева":
- кабачок (вже готовий до застосування, очищений від насіння та шкірки) – 4 кг;
- цибуля ріпчаста - 1 кг;
- перець болгарський – 1 кг;
- перець чилі (гострий, якщо ви розраховуєте давати ікру дітям, цей перець додавати не потрібно) - 4 шт;
- яблуко (будь-яке солодке) - 5 шт;
- часник (головки середні) - 15 зуб.;
- помідор – 1 кг;
- олія рослинна - 1 склянка;
- майонез – 1,5 склянки;
- томатна паста – 300 г;
- перець чорний (мелений, негострий, для аромату) – 2 ч. л.;
- цукор – 1 склянка;
- сіль (ложки із зовсім невеликою гіркою) - 5 ст. л.;
- оцтова есенція – 3 ст. л.;
- лист лавровий - 3 шт.
Для початку миємо та очищаємо всі овочі, крім томатів, від шкірки та насіння. Кабачки, солодкі та гострі перці, яблука, цибуля, часник, помідори - перемолоти через велику решітку на м'ясорубці.
Відправляємо підготовлені овочі варитись на повільному вогні як мінімум на годину з моменту кипіння, не забуваємо періодично перемішувати, щоб ікра не пригоріла.
Потім потрібно додати олію, майонез, томатну пасту, лавровий лист, мелений чорний перець, сіль і цукор і томити ще 1 годину.
За 5 хв. до закінчення варіння додаємо оцтову есенцію.
У Софії Ротару з'явилися термінові справи в Москві: планує отримати щонайменше 500 тис. доларів
Огірки будуть ніжними та смачними: як молоко допоможе отримати ідеальний урожай
Ну хоча б тут ціни радують: у супермаркетах подешевшав цукор, але борошно взяло курс на здорожчання
Олексій "Позитив" Завгородній вперше зізнався, як освідчився Сахневич: обидвоє були в шлюбі
Чекаємо, коли ікра закипить і розливаємо ікру чистими простерилізованими банками, щільно закочуємо, перевернути і дати їм охолонути.
Отриману овочеву закуску можна зберігати не тільки у льоху, а й у звичайній квартирі. Вона чудово зберігається, не псується і радуватиме кожну сім'ю до наступного літа.
Дуже смачно з чіабаттою, підсушеною у духовці або на відкритому вогні. Просто консервуйте таку овочеву ікру і у вас завжди буде готова закуска, яку можна подати до приходу гостей. Вона чудово підходить для пісного столу, її можна подати з відвареною картоплею або рисом.
Читайте також:
Рецепт гарбузової ікри з солодким перцем і морквою, якою ви захоплюватиметеся взимку
Скільки не закрийте – завжди буде мало: рецепт ікри з моркви та помідорів на зиму
Взимку ви насолоджуватиметеся цим під картоплю: рецепт ікри з молоденьких маслюків