У садах триває благодатна фруктова пора, що дозволяє любителям домашньої випічки урізноманітнити свій "репертуар". Спробуйте приготувати ніжний та повітряний, не надто солодкий, карамельного кольору із соковитими та ароматними шматочками груші пиріг.
Груші – 500 г (2 шт.) Олія вершкове - 100 г Вода - 200 мл Мед – 2 ст. ложки Цукор - 100 г Борошно - 300 г (2 склянки ємністю 250 мл) Розпушувач – 1,5 ч. ложки Лимон (цедра) - 0,5 шт. Кориця мелена - 1 ч. ложка
важливо!
- Груші краще взяти стиглі, але не м'які - так у готовому пирозі вони збережуть свій вигляд і не перетворяться на пюре.
Потім додайте|добавляйте| мед і розмішайте до однорідності.
Зніміть каструлю з вогню та остудіть вміст до теплого стану.
Увімкніть духовку для розігріву до 180 градусів.
Груші вимийте, очистіть від серцевинок та наріжте невеликими кубиками.
Ножем або теркою зніміть із лимона 1 ст. ложку цедри (жовтого зовнішнього шару шкірки).
Тепер буде легше: графіки відключення світла 23 листопада – Укренерго потішило українців
Лимон для схуднення не вранці, а перед сном: як правильно вживати, щоб кілограми танули
Снігу по пояс і мінус 15: "Льодовиковий період" увірвався в Україну - погода на вихідні влаштує Апокаліпсис
У Софії Ротару з'явилися термінові справи в Москві: планує отримати щонайменше 500 тис. доларів
Додайте в тісто груші та лимонну цедру.
Акуратно перемішайте тісто лопаткою.
Форму для випікання змастіть вершковим маслом або застелите пергаментом. Перелийте у форму тісто, лопаткою розрівняйте поверхню.
Поставте форму з|із| тестом в розігріту до 180 градусів духовку і випікайте медовий пиріг з|із| грушами 45 хвилин|мінути|. Готовність перевірте сірником (якщо вона залишилася сухою, пиріг можна діставати з духовки).
Акуратно дістаньте пиріг із форми на решітку чи дерев'яну поверхню та зніміть пергамент.
Пиріг краще їсти охолодженим, коли він трохи постоїть, то стає ще смачнішим.
Читайте також:
Вам не захочеться виходити з-за столу: рецепт швидкого шоколадного пирога з гарбуза
Ви будете в захваті: рецепт ситного м'ясного пирога зі звичайного лаваша
Його хочеться з'їсти, навіть не розрізаючи: рецепт соковитого заливного пирога з картоплею та рибою