За цим рецептом можна засолити дві скумбрії середнього розміру - орієнтуйтеся на розмір рибин, чи влізуть вони в півторалітрову пляшку (без голови). Попередньо розморозьте скумбрію, але не до кінця - так її буде легше обробляти. Чай візьміть чорний без добавок. Воду використовуйте бутильовану або з фільтра, вода з-під крана може надати неприємного смаку страві.
Воду влийте в сотейник чи каструлю, поставте на середній вогонь. Дочекайтеся, коли вода закипить і закиньте в неї дві великі жмені лушпиння цибулі. Слідом засипте в сотейник заварку, сіль, цукор, додайте горошини чорного перцю і лавровий лист. Перемішайте розсіл, щоб все лушпиння пішло під воду. Дочекайтеся повторного закипання, зменште нагрівання до мінімуму. Проваріть розсіл 5 хвилин|мінути| при слабкому кипінні. Потім вогонь вимкніть та повністю остудіть розсіл.
Поки остигає розсіл, обробіть скумбрію. Відріжте голову і вспоріть черевце. Видаліть начинки і обов'язково приберіть чорну плівку - вона може гірчити. Добре промийте тушку зовні та всередині, потім ретельно обсушіть її паперовими рушниками.
Візьміть пластикову пляшку об'ємом 1,5 літра, відріжте в неї шийку. Опустіть у пляшку скумбрію. Влийте (обов'язково через сито) розсол, що повністю остигнув. Якщо він не дійде до хвоста рибини, то можете додати|добавляти| трохи кип'яченої води. Я опустила в пляшку ще одну рибину і рівень розсолу піднявся. Надягніть зверху на пляшку поліетиленовий пакет і приберіть її в холодильник на 3 доби.
На третій день риба буде готова, дістаньте її з пляшки та обсушіть від розсолу. Наріжте скумбрію на шматочки та подавайте до столу.
Читайте також:
Тепер буде легше: графіки відключення світла 23 листопада – Укренерго потішило українців
Володимир Зеленський відреагував на заяви російського диктатора: "Путін бреше, ми не вперше..."
Огірки будуть ніжними та смачними: як молоко допоможе отримати ідеальний урожай
Це буде ваша найздоровіша розсада: як правильно використовувати екстремальний спосіб з окропом
Такого клювання ви ще не бачили: названо найкращі дні для риболовлі у вересні. Запишіть дати