Отже, щоб приготувати запіканку з гарбуза з сиром, знадобиться такий набір продуктів:
  • 50 мл молока пастеризоване жирністю 2,5%;
  • 130 г манної крупи;
  • 1 кг гарбуза;
  • 60 г вершкового масла + ще трохи для змащування форми;
  • 500 г сиру;
  • 4 яйця;
  • 100 г цукру;
  • 1 щіпка меленого кмину;
  • 1 ст. л. панірувальних сухарів;
  • сіль за смаком.

Найкраще робити таку запіканку з мускатного гарбуза — того, що має витягнуту, грушоподібну форму: м'якуш цих плодів відрізняється особливо солодким смаком і ароматом.

Приготування запіканки з гарбуза з сиром почніть із варіння манної каші. Для цього влийте в каструлю молоко та доведіть до кипіння. Потім, помішуючи віночком, тонким цівком всипте манну крупу. Готуйте 5 хв. Каструлю з манною кашею, що вийшла, закрийте кришкою і залиште на вимкненій плиті - маса повинна загуснути.
Підготуйте гарбуз для запіканки. Вимийте і розріжте навпіл. Видаліть насіння. М'якуш очистіть і потім наріжте невеликими шматочками.
У великій сковороді розпустіть масло. Покладіть гарбуз і смажте, помішуючи протягом 7 хвилин. Зніміть з вогню, перекладіть у глибоку миску і дайте охолонути.
До остиглих скибочок гарбуза додайте приготовлену раніше теплу манну кашу, сир, 3 яйця, цукор, сіль і мелений кмин. Ретельно перемішайте масу лопаткою.
важливо!
  • Сир для запіканки необхідно або протерти через сито або перебити блендером. На крайній випадок – пропустити через м'ясорубку двічі. Головна умова – щоб сир був однорідної маси і без грудочок, інакше запіканка не вийде ніжною структурою.
Підготуйте форму для запіканки. Вона може бути будь-якої - вогнетривкої скляної, керамічної або силіконової. Але пам'ятайте, якщо форма невелика і запіканка вийде висока, то знадобиться більше часу для її приготування.
Форму для запікання потрібно змастити невеликою кількістю вершкового масла|мастила| і присипати панірувальними сухарями.
Масу з гарбуза та сиру перекладіть у підготовлену форму та розрівняйте. Яйце, що залишилося, збийте віночком і потім за допомогою пензлика змастіть поверхню, щоб запіканка в процесі приготування придбала апетитну скоринку.
Форму з гарбузово-сирною масою помістіть на деко або решітку. Запікайте протягом 30 хвилин.
Дайте запіканці трохи охолонути, а потім наріжте порційними шматками. На стіл можна подати зі сметаною або молоком, що згущує|згущає|.
Читайте також:
Осіння насолода: рецепт капустяної запіканки з яєчно-сметанною заливкою

У неї закохуються з першого шматочка: рецепт запіканки з курячого філе, овочів та картопляного пюре

Витратьте 30 хвилин, а задоволення - на весь вечір: рецепт картопляної запіканки з тушонкою

У цю страву закохуються з першого шматочка: рецепт сирної запіканки "Персик-манго"