Технологія приготування горохової ковбаси дуже проста, потрібно лише заздалегідь замочити горох, зварити його, пробити блендером, змішати з іншими інгредієнтами та залити у форми. І через пару годин смачна та ароматна горохова ковбаса готова.

Довідково:

  • Горохова ковбаса була винайдена в 1867 році в Берліні Йоганном Генріхом Грюнбергом і входила до раціону німецького солдата за часів Першої та Другої світової війни.

Для приготування горохової ковбаси у домашніх умовах візьмемо наступні інгредієнти:

  • горох – 250 г;
  • олія рослинна – 25 г;
  • буряк – 0.5 шт.;
  • часник - 2 зуб.;
  • соль – 0,5 ч.л.;
  • перець чорний – до смаку;
  • Коріандр – 1 чайна ложка;
  • кардамон - 0,4 ч.л.;
  • агар-агар - 4 г приблизно 1 ч.л.

Важливо:

  • Горох краще взяти колотий, то він швидше звариться і розвариться, що необхідно для цього рецепту. Горох необхідно заздалегідь замочити на ніч.
  • Рослинну олію можна взяти будь-яку нейтральну, а також оливкову або лляну.

Отже, перш за все горох потрібно ретельно промити під проточною водою і замочити на 6-8 годин - за вказаний час бобові значно збільшаться в обсязі.

Потім перекласти горох в каструлю, залити чистою холодною водою і зварити до готовності. Це займе близько години після закипання. Горох повинен вийти м'яким, вся рідина википає та вбирається.

Популярні новини зараз

Надя Дорофєєва показала Позитива так, як його не бачила навіть дружина: "Я вже не можу співати"

Як зробити кріп пишним та ароматним: секрети підживлення, які працюють

Як зібрати рекордний урожай винограду: секрети, які здивують навіть досвідчених дачників

Літо 2025: гороскоп на спекотний сезон для кожного знака Зодіаку - що чекає на всіх нас, щоб не облажатися

Показати ще

Поки вариться горох замочити агар-агар у 100 г холодної води.

Далі за допомогою кавомолки чи ступки подрібнюємо усі спеції.

Часник потрібно натерти на дрібній тертці, а з буряка вичавити сік – знадобиться близько 1 ст.л. ложки бурякового соку.

У зварений горох додаємо розмочений агар-агар, перемішуємо і варимо ще близько 10 хвилин, постійно помішуючи, щоб маса не підгоріла. Потім потрібно добре пробити масу занурювальним блендером до однорідної шовковистої консистенції і додати сіль, усі спеції та олію. Все потрібно робити швидко, оскільки агар-агар швидко застигає і може вийти неоднорідна маса.

Додати в горохову масу свіжий буряковий сік і знову швидко перемішати. Спробувати на смак і, можливо, ще посолити та приправити.

Перекласти горохову масу у форми, їх можна попередньо змастити олією.

Дати масі трохи охолонути за кімнатної температури і прибрати в холодильник до повного остигання і стабілізації на годину. Як тільки ковбаса повністю охолоне, її можна подавати до столу.

Горохова ковбаса чудово підходить для різних бутербродів. Спробуйте її з помідором та песто з базиліку чи кропу.

Зберігати горохову ковбасу необхідно в холодильнику 2 - 3 дні.

Читайте також:

Всі будуть просити добавки: рецепт оселедця під шубою, що робиться в багеті

Захочеться з'їсти відразу все: рецепт гарячої закуски в багеті з сиром, яйцем та сосискою

Чоловіки будуть божеволіти: рецепт пиріжків з багету "Лінива дружина"

Сирі яйця заливаємо в багет: рецепт закуски, якою захочеться похвалитися