Традиційний польський суп журек можна скуштувати майже в кожному польському кафе, адже ця страва вже давно полюбилася як місцевим жителям, так і туристам.
Як і український рецепт бограча чи борщу, у кожному польському регіоні журек має свої відмінності. Його готують з білими ковбасками або ребрами, подають із сухариками, відвареним круто яйцем або свіжою зеленню.
Дізнайтесь, як готують справжній польський журек.
Для цього необхідно підготувати такий набір продуктів:
- яловичина на кістки – 300 г;
- бекон – 200 г;
- свинячі ковбаски для гриля – 100 г;
- морква – 0.5 шт.;
- корінь петрушки – 0,5 шт.;
- корінь селери – 50 г;
- цибуля порей - 50 г;
- цибуля жовта ріпчаста - 1 шт.;
- копчена ковбаса – 100 г;
- часник, зубчики – 3 шт.;
- білий хрін, маринований – 2 ч. л.;
- висівки – 25 г;
- лимон, сік - 1 ст. л.;
- борошно пшеничне – 1 ст. л.;
- вершки 30% - 100 мл;
- майоран – 5 г;
- перець чорний, горошок – 10 прим.;
- перець запашний, горошок – 4 шт.;
- лавровий лист – 2 шт.;
- зелений перець на смак.
Для подачі:
- яйця курячі – 2 шт.;
- петрушка, пучок – 1 шт.
У велику каструлю наливаємо 2 літри води, додаємо яловичину, 1 чайну ложку солі та доводимо до кипіння. Готуйте під кришкою потрібно приблизно 1,5 години.
Володимир Зеленський відреагував на заяви російського диктатора: "Путін бреше, ми не вперше..."
У Софії Ротару з'явилися термінові справи в Москві: планує отримати щонайменше 500 тис. доларів
Ну хоча б тут ціни радують: у супермаркетах подешевшав цукор, але борошно взяло курс на здорожчання
Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."
Далі додаємо нарізані кільцями моркву, петрушку (корінь), цибулю-порей, селера і цибулю, обсмажену на вогні і варимо під кришкою приблизно 30 хвилин. Потім корінь петрушки, селери та порей потрібно дістати.
Додайте бекон, проколоту виделкою ковбасу для гриля (в оригінальному польському рецепті беруть білі ковбаски), спробуйте суп і посоліть на свій смак. Варити близько 15 хвилин|мінути| на слабкому вогні, накривши кришкою.
Ковбасу для гриля дістають через 10 хвилин після варіння та запікають при 220 градусах приблизно 15 хвилин.
Додайте в суп копчену ковбасу, очищений часник (1 зубчик можна подрібнити), лавровий лист, запашний перець, чорний перець, майоран, висівки, хрін, лимонний сік або оцет. Варіть близько 5 хвилин|мінути|.
Вершки змішайте з 2 столовими ложками холодної води та борошном. Потім додайте суп і доведіть до слабкого кипіння.
Читайте також:
Захочеться з'їсти всю каструлю: рецепт гарбузового супу з куркою, цвітною капустою та сиром
Однієї тарілки вам точно буде мало: рецепт вершкового супу із солодким перцем та бринзою
Його захочеться їсти одразу двома ложками: рецепт кукурудзяного крему-супу з крабовими паличками