Здавалося б млинці та пиво, що тут може бути спільного?.. виявляється може і результат Вас здивує та порадує.

Отже, щоб приготувати тісто на млинці, знадобиться такий набір продуктів:

  • 2 чашки молока;
  • 1 ч.л. Сахара;
  • 1/4 чайної ложки рік;
  • 4 ст. топленого вершкового масла (можна замінити звичайним);
  • 1 1/4–1/2 чашки борошна;
  • 3 великі яйця;
  • 0,5 чашки пива кімнатної температури.

Начинка:

  • 1 кг червоної картоплі;
  • 1-2 ст.л. сметани 20%;
  • 300-400 г середньосоленого сулугуні або осетинського сиру;
  • пучок зеленого лука;
  • сіль, перець – за смаком;
  • 1 ст. олії – для змащування дека.

У каструлі нагріти молоко, цукор та сіль, але не кип'ятити. Додати вершкове масло|мастило| і розмішати, щоб воно розчинилося. Зняти з вогню.

В окремій мисці змішуємо борошно та яйця.

Популярні новини зараз

Польща зібралася перекрити кордон із Україною

Лимон для схуднення не вранці, а перед сном: як правильно вживати, щоб кілограми танули

Гідна страва для новорічного столу: рецепт салату "Сніжок" з куркою та кукурудзою, щоб хоч десь був сніг

Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."

Показати ще

Тонким цівком влити гарячу молочну суміш, інтенсивно розмішуючи. Тісто має бути однорідним. За потреби використовуйте блендер.

Останнім влийте в миску пиво. Збийте тісто до однорідності. Якщо грудочки таки утворилися, залиште тісто хвилин на 7-10, а потім знову збийте. Залишаємо тісто на 30-45 хвилин.

Розігрійте сковороду добре. Потроху виливайте тісто і смажте млинці з двох сторін до апетитного кольору. За бажання після смаження можна змастити їх шматочком вершкового масла.

Нагріти духовку до 220 °С.

Тепер приступаємо до приготування начинки.

Для цього спочатку потрібно почистити і відварити в підсоленій воді картоплю. Розім'яти товкачем.

Далі в картопляне пюре додаємо сметану, натертий сир, дрібно нарізану зелену цибулю, сіль та перець. Розмішати.

У центр кожного млинця покласти 2-3 ст. начинки, загорнути конвертом.

Укласти на змащене рослинним маслом деко або у форму. Запікати 15-20 хвилин до утворення хрусткої скоринки.

Подавати гарячими зі сметаною.

Читайте також:

І для м'яса, і просто намазувати на хліб: рецепт домашнього кетчупу з помідорами та яблуками

На тарілці нічого не залишиться: рецепт ситного пирога з лавашу з капустою, яйцем та сметаною

Двох рук не вистачить, щоб усе з'їсти: рецепт швидких міні-чебуреків із соковитою м'ясною начинкою