Інгредієнти для «Скумбрія у банку»:

  • Скумбрія - 2 шт
  • Морква - 1 шт
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Олія (1-2 ст.л) - 1 ст. л.
  • Перець запашний (горошком) - 2 шт.
  • Сіль за смаком)
  • Лист лавровий - 1 шт

Для літрової банки нам знадобляться 2 рибини. Розморожуємо, видаляємо начинки, відрізаємо голову і хвостик (не викидаємо, прибираємо в морозилку, знадобиться для рибного супу).

Рибу вправно порізати на порційні шматки. Це вийде легко, без особливих зусиль, тому що м'ясиста рибка, з м'яким хребтом.

Почистити та натерти моркву.

Популярні новини зараз

Росія випробовує нову зброю над трьома областями: у ЗСУ розкрили, чи врятує нас ППО

Кермо королеви: Range Rover Єлизавети II виставили на продаж за шалені гроші

"Готуйтеся платити більше": в Україні готують новий тарифний удар по платіжках за тепло

"Думали, що за це нічого не буде": українцям розповіли, через кого повернули відключення світла за борги

Показати ще

Нарізати кільцями цибулю.

Якщо морква дрібна, можна її нарізати кільцями, це як вам більше подобається. Мене влаштовують обидва варіанти.
Ось і все, основна робота зроблена.

Далі, з почуттям та ніжністю вкладаємо рибу в банку.
Морква - риба - цибуля... морква - риба - цибуля...
Солимо. Зверху кладемо лавровий лист і пару горошин запашного перцю, поливаємо 1-2 столовими ложками олії (для дієтичного варіанту, можна і без олії)

Банку накриваємо кришкою чи фольгою. Ставимо в холодну духовку. Включаємо духовку та на помірному вогні готуємо близько години.

Читайте також:

Ніжніше ви не куштували: рецепт соковитої скумбрії в банці з цибулею та морквою, яка готується в духовці

Ви будете в захваті від цього смаку: рецепт солоної скумбрії під шубою

Всі будуть думати, що ви замовили це в ресторані: рецепт бурякових оладок зі скумбрією

Ви будете захоплені цим смаком: рецепт малосольної скумбрії, що робиться у пляшці