Інгредієнти:
- Буряк – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Картопля - 3 шт.
- Цибуля - 1 шт.
- Капуста білокачанна - 1/4 качана
- Томатная паста - 2 ст. л.
- Соняшникова олія – 2 ст. л.
- Соль - 3 год. л.
- Сушений кріп – 1 ч. л.
- Вода - 2,5 л
Процес приготування:
-
У великій каструлі наливаємо 2,5 літри води, ставимо на сильний вогонь. Поки вода гріється, переходимо до підготовки овочів.
-
Очищаємо від шкірки і ріжемо картоплю великими шматочками, дрібно нарізаємо цибулю, а моркву та буряки натираємо на великій тертці. Тонко нашаткуємо або подрібнюємо капусту.
-
Кладемо приготовлені овочі в киплячу воду. Перемішуємо, доводимо до кипіння, потім зменшуємо вогонь. Прикрити каструлю кришкою та варимо 10 хвилин.
-
Поки борщ вариться, готуємо томатну заправку. У глибокій мисці змішуємо томатну пасту, олію, сіль і сушений кріп.
Популярні новини заразСофія Ротару знайшлася на Великдень та передала важливу заяву 20 квітня
Доплата до пенсії "на каву": хто з українців може розраховувати у 2025 році на 150 гривень
Літо-2025 в Україні: спека, посуха та наслідок глобального потепління, до якої погоди готуватимуться всім нам
Ведучий "Говорить вся країна" Олексій Суханов невиліковно хворий: "Все, кранти"
-
Через 10 хвилин відкриваємо каструлю і обережно додаємо томатну заправку в борщ. Перемішуємо, накриваємо кришкою, вимикаємо вогонь і даємо настоятися борщу кілька хвилин, щоб аромати добре з'єдналися.
-
Подаємо гарячий борщ у тарілки. За бажанням додаємо сметану та подрібнений часник для більшого смаку. Виходить легкий і смачний дієтичний борщ, який напрочуд швидко готується всього за 20 хвилин. Такий рецепт підходить для тих, хто цінує смак та економить час на приготуванні чудової страви. Смачного!
Читайте також: