- Печінка (куряча) – 500 г
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 2 шт.
- Сметана – 2 ст.л.
- Вода - 1 стакан
- Оливкова олія – 1 ст.л.
- Олія вершкове – 1 ст.л.
- Мука – 1 ст.л.
- Сіль за смаком
- Чорний перець – за смаком
- Сушений часник – за смаком
- Сушений кріп – за смаком
Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями.
Моркву натираємо на дрібній тертці.
Сковороду розігріваємо, кладемо вершкове масло, вливаємо оливкову.
Перекладаємо на сковороду підготовлені овочі.
Гасимо на невеликому вогні під кришкою до м'якості інгредієнтів (близько 10 хвилин).
Печінку промиваємо, за потреби ріжемо на невеликі шматочки.
Велике церковне свято 27 травня: що не можна робити і навіщо задобрити домового сьогодні
Бонус до літа: для деяких українців з’явиться ще одна платіжка, хто заплатить більше
"Я не могла інакше": чому Ротару вирішила залишитися в Україні, попри всі можливості виїхати
Мобілізація українців за кордоном: ТЦК готують "привіт" тим, хто виїхав
Перекладаємо печінку до тушкованих овочів, солимо до смаку.
Гасимо всі разом майже до повної готовності печінки (10-15 хвилин).
Потім додаємо наступні інгредієнти: борошно, чорний перець, сушені кріп та часник.
Перемішуємо та тримаємо на вогні ще близько 5 хвилин. Вливаємо у сковороду воду, додаємо сметану.
Перемішуємо і гасимо ще хвилин 10, до загусання підливи.
Через зазначений час підливу стане одноріднішою. Вимикаємо вогонь і залишаємо під кришкою на 10-15 хвилин настоятися для більш насиченого смаку.
Читайте також:
Ви здивуєтеся своєму стану: названі продукти, які очищають та відновлюють печінку
Справжній секрет довголіття: названі каші, які очищають та відновлюють печінку.
Ви їх бачите в холодильнику щодня: названі продукти, які найшвидше руйнують печінку