Холодець – це смачна і красива страва, яку зазвичай готують у свята. Наступаючий Новий рік буде якраз до речі.

Для приготування холодця з яловичини та курки потрібно підготувати продукти зі списку:

  • яловичина (литка) – 3 кг;
  • курка – 1/2 шт.;
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;
  • морква – 1-2 шт.;
  • перець (горошком) – до смаку;
  • сіль за смаком;
  • лист лавровий - 1-2 шт.;
  • часник – за смаком.

Як м'ясний інгредієнт будемо використовувати велику яловичу литку. Її попередньо розрубаємо на три частини. Яловичу литку необхідно вимочити в холодній воді не менше 5 годин. Промити і перекласти у велику каструлю.

За яловичиною у каструлю йде половина курки. Заллємо яловичину з куркою холодною водою. Вода повинна трохи покрити м'ясні інгредієнти. Додамо в каструлю моркву, лавровий лист, горошок чорного перцю і цибулю прямо в лушпинні.

Доведемо бульйон до кипіння. По можливості знімемо всю піну. Перемкнемо нагрівання на мінімальне. Закриємо каструлю кришкою. Залишимо варитися на 10 годин. Солити бульйон на холодець необхідно наприкінці варіння.

М'ясо з куркою повністю розваряться, відокремившись від кісток. Бульйон зменшиться наполовину.

Популярні новини зараз

Вже тоді крали: з якоїсь американської машини повністю скопіювали "Волгу". Фото

Похорон Михалкова: лікарі вже не можуть врятувати улюбленця Путіна. Рідні шукають найкрасивішу труну

Показати ще

За допомогою шумівки відкинемо м'ясо м'якоть з кістками на блюдо, а бульйон процідимо через кілька шарів марлі.

Відокремимо м'ясо від кісток. Жирні частини, жилки та шкіру приберемо убік. При цьому потрібно бути дуже акуратними, щоб випадково не зачепити невидимі оку кісточки. Вручну буде зручніше це зробити, промацуючи кожен курячий і яловичий шматочок.

Очистимо часник. Подрібнимо часник. М'ясо поріжемо шматочками.

На дно скляної ємності помістимо м'ясо із часником.

Бульйон переллємо в невелику каструлю. Доведемо до кипіння ще раз. Спробуємо на сіль.

Заллємо наваристим бульйоном м'ясо з часником.

Приберемо форму з холодцем спочатку в прохолодне місце до повного остигання.

Потім у холодильник – до повного застигання. Перед подачею до столу з холодця потрібно зняти білий шар застиглого жиру.

Щоб холодець швидко відійшов від стінок форми, її кілька секунд потрібно потримати над парою.

Читайте також:

Як приготувати ідеально прозорий холодець на Новий рік: 6 важливих хитрощів, про які ви не знали

Щоб не довелося викликати швидку: скільки можна зберігати холодець, щоб не отруїтися

Новорічний холодець буде прозорим, як ранкова роса: що треба зробити, щоб здивувати всіх гостей

Буде чистим та прозорим: як приготувати на Новий рік справжній холодець без усякого желатину.