Ось простий і смачний рецепт приготування свинячих реберець з картоплею, який підійде навіть тим, хто починає освоювати кулінарне мистецтво.
Інгредієнти:
- 500 г свинячих реберець
- 500 г картоплі
- 2 столові ложки меду
- 2 столові ложки гірчиці дижонської
- 2 столові ложки оливкової олії
- 1 чайна ложка солі
- 0,5 чайної ложки меленого чорного перцю
- 0,5 чайної ложки орегано
Кроки:
-
Почнемо з підготовки свинячих реберець. Наріжте їх на порції, по одному або, якщо невеликі ребра, по два на порцію.
-
Для маринаду в мисці змішайте мед, гірчицю, сіль, перець та орегано. Цей маринад додасть м'ясу неповторний смак та аромат.
-
Змастіть реберця маринадом, що вийшов, і залиште їх маринуватися протягом години. Це дозволить м'ясу насититися смаком та стати ніжним.
Популярні новини заразТепер буде легше: графіки відключення світла 23 листопада – Укренерго потішило українців
Гідна страва для новорічного столу: рецепт салату "Сніжок" з куркою та кукурудзою, щоб хоч десь був сніг
Відключення світла завтра, 22 листопада: Укренерго озвучив графіки – заряджайте павербанки та ліхтарики
У вас є 3 дні, а потім штраф: в Україні оновили правила мобілізації, що потрібно знати після отримання повістки
-
У цей час підготуйте картоплю. Очистіть її від шкірки і наріжте тонкими кружальцями.
-
Посоліть і поперчіть картоплю до смаку, надаючи їй при цьому власний аромат.
-
Викладіть картоплю на лист і рівномірно полийте оливковою олією. Це додасть страві ніжності та соковитості.
-
Розподіліть мариновані реберця поверх картоплі. Таким чином, вони запікатимуться разом, обмінюючись смаками та ароматами.
-
Поставте лист у розігріту до 160 градусів духовку. Запікайте блюдо приблизно 1,5 години. При необхідності, щоб зберегти вологість, можна прикрити лист пергаментом або фольгою.
-
Коли реберця і картопля набудуть чудового золотистого кольору і стануть м'якими, ваша страва готова.
- Подавайте запечені свинячі реберця з гарячою картоплею.
- Смачного!