Японські пельмені, або гьодза, - це популярна страва японської кухні. Вони є невеликими півмісяцями з тонкого тіста, наповнені м'ясною начинкою, а іноді й овочами. Гьодза можна подавати як самостійне блюдо, і у складі супу чи салату.

Детальніше про приготування справжніх пельменів японською читайте в нашому матеріалі.

Для приготування справжніх пельменів по-японськи нам знадобиться:

Для начинки:

  • Цибуля - 1 шт.
  • Часник - 2 зубчики
  • М'ясний фарш – 500 г
  • Цукор - 1 ст. л.
  • мелений перець - 1 ч. л.
  • Імбир – 1 ч. л.
  • Горілка – 1 ст. л.
  • Соєвий соус – 2 ст. л.
  • Рослинна олія – 1 ст. л.
  • Крохмаль – 1 ст. л.
  • Пекінська капуста – 1/2 шт.

Для тесту:

  • Борошно - 300 г
  • Соль - 1 ч. л.
  • Вода - 150 мл
  • Кукурудзяний крохмаль – 1 ст. л.

Спосіб приготування справжніх пельменів по-японськи:

Популярні новини зараз

Тіна Кароль не змогла обійтися без Світлани Лободи на концерті: "Хто така?.. Краще співатиму"

У Софії Ротару з'явилися термінові справи в Москві: планує отримати щонайменше 500 тис. доларів

Огірки будуть ніжними та смачними: як молоко допоможе отримати ідеальний урожай

Гідна страва для новорічного столу: рецепт салату "Сніжок" з куркою та кукурудзою, щоб хоч десь був сніг

Показати ще
  1. Цибулю та часник дрібно наріжемо для справжніх пельменів по-японськи.
  2. У м'ясний фарш додамо цибулю, часник, цукор, мелений перець, імбир, горілку, соєвий соус, олію та крохмаль. Все ретельно перемішаємо.
  3. В окремій глибокій мисці з'єднаємо борошно, сіль, воду та кукурудзяний крохмаль. Інтенсивно перемішаємо все до однорідного стану.
  4. Тісто розділимо на кілька частин і кожну частину розкочуємо в тонкий шар.
  5. За допомогою склянки виріжемо з тіста кружечки.
  6. На кожен кружок викладемо начинку.
  7. Краї тіста скріпимо японською: з одного боку кухоль тіста по краю потрібно зробити складки, а інша сторона повинна залишитися рівною. Потім краї тіста скріплюються, притискаючи кожну складочку, щоб пельмені не розклеювалися.
  8. Викладемо справжні пельмені по-японськи швом догори на розігріту сковороду з маслом і обсмажимо їх протягом 2-х хвилин до рум'яності з нижнього боку.
  9. Потім акуратно додамо в сковороду окріп, накриємо кришкою і згасимо пельмені на сковороді 15 хвилин.
  10. Подамо японські пельмені до столу.

Читайте також:

Якщо звичайна вам вже набридла: рецепт ситної гречки з куркою у рукаві

Гості розбирають їх за пару хвилин: рецепт фуршетних рулетиків із оселедця з плавленим сирком та солоними огірками

Завжди виходить ніжний і соковитий: рецепт чудового свинячого шашлику в мультиварці