Японські пельмені, або гьодза, - це популярна страва японської кухні. Вони є невеликими півмісяцями з тонкого тіста, наповнені м'ясною начинкою, а іноді й овочами. Гьодза можна подавати як самостійне блюдо, і у складі супу чи салату.
Детальніше про приготування справжніх пельменів японською читайте в нашому матеріалі.
Для приготування справжніх пельменів по-японськи нам знадобиться:
Для начинки:
- Цибуля - 1 шт.
- Часник - 2 зубчики
- М'ясний фарш – 500 г
- Цукор - 1 ст. л.
- мелений перець - 1 ч. л.
- Імбир – 1 ч. л.
- Горілка – 1 ст. л.
- Соєвий соус – 2 ст. л.
- Рослинна олія – 1 ст. л.
- Крохмаль – 1 ст. л.
- Пекінська капуста – 1/2 шт.
Для тесту:
- Борошно - 300 г
- Соль - 1 ч. л.
- Вода - 150 мл
- Кукурудзяний крохмаль – 1 ст. л.
Спосіб приготування справжніх пельменів по-японськи:
Популярні новини зараз
Показати ще
Тіна Кароль не змогла обійтися без Світлани Лободи на концерті: "Хто така?.. Краще співатиму"
У Софії Ротару з'явилися термінові справи в Москві: планує отримати щонайменше 500 тис. доларів
Огірки будуть ніжними та смачними: як молоко допоможе отримати ідеальний урожай
Гідна страва для новорічного столу: рецепт салату "Сніжок" з куркою та кукурудзою, щоб хоч десь був сніг
- Цибулю та часник дрібно наріжемо для справжніх пельменів по-японськи.
- У м'ясний фарш додамо цибулю, часник, цукор, мелений перець, імбир, горілку, соєвий соус, олію та крохмаль. Все ретельно перемішаємо.
- В окремій глибокій мисці з'єднаємо борошно, сіль, воду та кукурудзяний крохмаль. Інтенсивно перемішаємо все до однорідного стану.
- Тісто розділимо на кілька частин і кожну частину розкочуємо в тонкий шар.
- За допомогою склянки виріжемо з тіста кружечки.
- На кожен кружок викладемо начинку.
- Краї тіста скріпимо японською: з одного боку кухоль тіста по краю потрібно зробити складки, а інша сторона повинна залишитися рівною. Потім краї тіста скріплюються, притискаючи кожну складочку, щоб пельмені не розклеювалися.
- Викладемо справжні пельмені по-японськи швом догори на розігріту сковороду з маслом і обсмажимо їх протягом 2-х хвилин до рум'яності з нижнього боку.
- Потім акуратно додамо в сковороду окріп, накриємо кришкою і згасимо пельмені на сковороді 15 хвилин.
- Подамо японські пельмені до столу.
Читайте також:
Якщо звичайна вам вже набридла: рецепт ситної гречки з куркою у рукаві
Завжди виходить ніжний і соковитий: рецепт чудового свинячого шашлику в мультиварці