Шнельклопс або у перекладі "швидка відбивна" - це блюдо німецької кухні. Історики кулінарії розповідають, що до появи "бефстроганів", шнельклопс був дуже популярний і подавався у більшості ресторанів та шинках. Очевидно, автор знаменитих бефстроганів скористався методом приготування шнельклопсу – гасіння м'яса у сметані. Шнельклопс, як правило, виходить ніжним і дуже смачним.
М'ясо – 500 г Цибуля ріпчаста - 1 шт. Вершки - 100 мл Вершки - 50 мл Борошно пшеничне - 3 ст.ложки Зелень петрушки - за смаком Олія - для обсмажування Сіль за смаком Перець чорний мелений - за смакомМ'ясо вимити, обсушити паперовими рушниками та розрізати на порційні шматочки.
Кожен шматочок м'яса відбити, посолити та поперчити.
Кожну відбивну запанувати у борошні.
У сковороді розігріти масло|мастило|, викласти м'ясо в сковороду.
Обсмажене м'ясо перекласти на тарілку та накрити.
Перед Великоднем: що відбувається у найтихіший день Великого тижня 19 квітня
В Україні підвищать виплати з 1 травня: по 8000 та 20000 гривень кожному
Непрості новини: три знаки Зодіаку, яким доля готує поворот у житті найближчим часом
Ведучий "Говорить вся країна" Олексій Суханов невиліковно хворий: "Все, кранти"
Цибулю очистити, нарізати кубиками. Обсмажити цибулю на олії до золотистого кольору.
У сковороду до цибулі викласти обсмажені відбивні.
Потім додати дрібно нарізану петрушку.
Сметану розвести вершками чи просто водою.
Влити сметану до сковороди до м'яса з цибулею, акуратно перемішати. Спробувати соус на смак, якщо потрібно – приправити сіллю та перцем. Готувати відбивні в сметанному соусі на мінімальному вогні ще 20-30 хвилин до м'яса.
М'ясні відбивні в сметанному соусі можна подати з будь-яким гарніром, наприклад, з картопляним пюре або макаронами.
Читайте також:
Ніжніше ви точно не куштували: рецепт розкішних відбивних із курячих сердець
Вони прикрасять новорічний стіл: рецепт відбивних із курячого філе в томатному клярі
Ніжно, соковито та ароматно: рецепт відбивних котлет із сиром по-італійськи